Emirates Stadium
BrentfordBrentford

Arsenal föll mot Brentford

ons 10 jun 2020 kl 21:15

Uppladdningen inför omstarten fortsätter. Idag lirade Arsenal mot Brentford. Och föll med 2-3.

Om en vecka kickar Premier League igång igen efter ett mer än tre månader långt uppehåll. I lördags träningsspelade The Gunners mot Charlton och vann med 6-0 på Emirates Stadium.
Idag var det dags för ny match.
Men nu blev det förlust.

Championshiplaget Brentford vann med 3-2 i norra London - detta trots att Mikel Arteta ställde upp med ett starkt lag. Dessutom ledde Arsenal med 1-0 i paus efter Joe Willocks sena mål i första halvleken. Nicolas Pepe prickade sedan stolpen innan första halvlek var över.
Arteta gjorde då fem byten och sedan ytterligare sju under den andra halvleken.
1-0 till Arsenal stod sig till det var lite mindre än 20 minuter kvar att spela då Tarique Fosu kvitterade bakom Emiliano Martinez. Sen skickade Lacazette in 2-1 tämligen omgående.
Men Brentford vände på det hela i slutet när Halil Dervisoglu kvitterade och Shandon Baptiste avgjorde.
2-3.

Noterbart från matchen:
Bukayo Saka fick spela i en mer offensiv roll.
Trae Coyle gjorde sin första match för Arsenals A-lag.
Inget spel för Cedric Soares nu heller.
Det snackas om att Arsenalspelarna körde ett träningspass på Emirates efter matchen.
Från matchen mot Charlton så saknades Granit Xhaka.