Domare: Andre Marriner
West Ham UnitedWest Ham United

Arsenal krossade West Ham

ons 23 jan 2013 kl 23:26

Podolski dominerade och Giroud blev tvåmålsskytt när Arsenal via en stark andra halvlek körde över West Ham och tog viktiga poäng i jakten på Champoins League.

Matchen började i ett högt tempo där spelet böljade fram och tillbaka. Fem minuter in i matchen kom första farligheten när Theo Walcott hittade in bakom Joey O’Brien men han fick inte till inspelet. Därefter passade Jack Collison passade på att yxa ned sin name Wilshere helt utan åtgärd från Andrew Marriner. Nästa chans kom sedan O’Brien missat en passning till sin mittback, Walcott bröt och hittade fram till Sagna men åter så var inspelet för dåligt. Några minuter senare var det Giroud som kom igenom från vänsterkanten och så när hittade en fri Podolski vid straffpunkten. Arsenal dominerade inledningen av matchen helt och innan West Ham fick sin första chans hade Wilshere hittat Walcott med en 30 meters genomskärare men där han Winston Reid in och få bort bollen framför fötterna på Theo.

17 minuter in i matchen kom West Hams första chans. Efter en frispark landade bollen hos Matthew Taylor vars skott tog på en Arenalspelare och så när ställde Wojciech Szczesny. Bollen gick istället ut till en hörna men det skulle visa sig ödesdigert. Den första hörnan tog försvaret hand om men inte bättre än att West Ham fick en ny hörna. Olivier Giroud såg ut att han nickat bort bollen bekvämt men Santi Cazorla hade helt tappat markering på Collison som bekvämt kunde ta ned bollen och dundra in 1-0 till West Ham.

Arsenal fortsatte dock att styra spelet och repliken skulle snart komma. I den 22a minuten fick Jack Wilshere bollen på mitten och med en liten läcker lobb hittade han Lukas Podolski som plockade ned bollen och från 30 meter dundrade in 1-1 i Jussi Jääskeläinens vänstra gavel. Matchen fortsatte domineras av Arsenal men på de kommande 20 minuterna skapade man bara halvchanser utöver ett jätteläge från Podolski sedan han spelat sig igenom med Kieran Gibbs och Giroud.

I slutet av halvleken kom två bra chanser, en åt vadera håll. Först var det Bacary Sagna som slarvade och såg till att Carlton Cole kunde chippa bollen över Szczesny. Turligt nog han Aaron Ramsey rensa undan bollen på mållinjen, mindre turligt var att han skadade Thomas Vermaelen i processes. Det andra läget kom när Arsenal fick frispark precis utanför West Hams straffområde, Cazorla böjde den över muren men Jääskeläinen räddade.

Om den första halvleken började i ett högt tempo var det inget mot den andra halvleken. Först höll Tomkins på att göra på ett inspel från Walcott. Den resulterande hörnan slutatde med Arsenaltryck och ett farligt inspel från Gibbs. Hörnan det resulterade i passade Giroud att göra 2-1 på genom att trycka in med ett hårt skott vid första stolpen. Några minuter efter det slog Cazorla en crossboll som nästan friställde Walcott vars inspel så när nådde Giroud. Minuten efter det bröt Podolski in från kanten och spelade till Giroud som med en vägglobb hittade tillbaka till en nu fri Podolski som spelade i sidled till en framstormande Cazorla. Cazorla släppte bollen mellan benen och klackade läckert in 3-1. Minuten efter det hittade Wilshere en framstormande Podolski på vänsterkanten. Hans slog en stenhård cross längs marken ända bort till andra sidan av straffområdet där Walcott kunde stöta in 4-1. Som om inte detta var någ stod det inte på förrens Wilshere åter hittade Podolski i samma lägen, crossen denna gång gick till Giroud som styrde in bollen till 5-1. Vid det här läget hade vi alltså spelat 12 minuter av andra halvlek.

Efter det lugnade matchen ner sig betänkligt. Arsenal fortsatte dominera spelet men utan att skapa några riktigt heta chanser. Tyvärr fick vi se tråkiga scener när Daniel Potts kollapsade på planen, han fick syrgas och blev liggande i tio minuter innan han fick lämna planen på bår. Rapporterna talar om hjärnskakning och att han vaknade upp igen i ambulansen. Matchen kunde återupptas igen och vi fick totalt 12 minuters tillägg.