Domare: Phil Dowd
Manchester UnitedManchester United

Oavgjort mot mästarna

sön 28 apr 2013 kl 19:30

Arsenal spelade ovagjort mot United efter ett tidigt mål av Walcott och en straff i första halvlekens slutminuter av Robin van Persie.

En jämn match där båda lagen hade initiativet i varsin halvlek slutade oavgjort, men Arsenal känner nog att de borde vunnit matchen då Sagna mer eller mindre på egen hand skapade Uniteds mål ur inget. Resultatet som sådant var positivt i kampen om Champions League-platserna och innebär att Chelsea och Tottenham kan få problem om de skulle spela oavgjort när de möts.

Två minuter dröjde det, sen kunde Van Persie till publikens förtjusning, passa helt galet så att Arsenal kunde kontra genom den alltid lika fartfyllde Tomas Rosicky, som hittade snabbe Walcott på högerkanten som i sin tur hittade nätmaskorna bakom De Gea. Det syntes på Arsenalspelarna att det var den perfekta starten och för en gångs skull såg United lite skärrade ut och tappade bollen betydligt oftare än man brukar. Ungefär 15 minuter in i matchen avtog The Gunners spelövertag en aning och Man United började komma in i matchen. Trots det fick Arsenal en superchans till att utöka ledningen till 2-0 när Ramsey, Podolski och Walcott kom tre mot två, men ett felval från Ramsey som definitivt borde ha passat Walcott som befann sig i bättre läge än Podolski, gjorde att resultatet alltjämt var 1-0.

Man United tog sedermera över matchen mer och mer och skapade de bästa chanserna. Van Persie hade en nick räddat bara någon meter från Szczesny och det började se nervöst ut i Arsenal. Några minuter hände det som kan ha kostat Arsenal de tre poängen, Sagna slog en alldeles för lös passning, Van Persie kunde kontra och senare också solklart bli fälld av Sagna i straffområdet. Phil Dowd tvivlade i vanlig ordning aldrig på att blåsa straff och han som publiken på Emirates helst av allt inte ville skulle göra mål, satte från elva meter kvitteringen och misstaget från Sagna blev kostsamt för Arsenal.

Andra halvlek påminde ganska mycket om den första, mycket kamp och omställningar och ett Man United som skapade de bästa lägena. Gång på gång kunde Valencia och Naní komma i full fläkt på kanten men det saknades det där sista även hos United för att vaska fram de där allra vassaste chanserna.Arsenal gick verkligen för alla tre poäng men trots att Cazorla testade sin landsman ett antal gånger med skott utanför straffområdet så kom Arsenal inte så mycket närmre, United var som vanligt välorganiserade i försvaret och det var tydligt att United inte hade lika mycket att spela som Arsenal hade.

Ett i det sista vilt forcerande hemmalag gjorde sitt yttersta för att ta hem alla poäng men det går inte att komma ifrån att oavgjort var rättvist och Arsenal United var närmare ledningsmålet än Arsenal i den här matchen.

Matchen slutade 1-1.