Domare: Fırat Aydınus
Montpellier HSCMontpellier HSC

Arsenal vidare i Champions League

ons 21 nov 2012 kl 23:14

Arsenal slog Montpellier hemma på Emirates med 2-0 efter mål av Jack Wilshere och Lukas Podolski. I och med att även Schalke vann är man klara för åttondelsfinal med en match kvar att spela.

Förutsättningarna var enkla, seger var det enda som gällde om man ville ha avancemanget i egna händer inför sista omgången. Trots det började Arsenal matchen väldigt slarvigt. Man hade mycket boll men hade svårt att få till något etablerat spel. Under matchen första halvtimme hände egentligen inte mycket, Koscielny hade en nick i ribban på ett inlägg och Szczesny avvärjde ett friläge från Mounier.

Sen tog matchen fart lite mer. Podolski snappade upp en slarvigt behandlad boll från Yanga-Mbiwa men drog skottet strax utanför. Estrada laddade från långt håll. Giroud, Podolski och Arteta fick så när avslutsläge i straffområdet. Arsenal etablerade mer spel nu men det enda resultatet blev egentligen att Cazorla drog på sig en varning när han stoppade en kontring. Men första halvlek slutade 0-0.

Andra halvlek började inte bättre spelmässigt. Men så i den 49:e minuten drog Arsenal upp ett anfall som först såg ut att stanna av när Vermalen istället vände runt och slog ett inlägg med högern. Giroud nickade ned bollen till Wilshere som framstormandes blev helt fri med målvakten från 5 meter. Han chippade iskallt in bollen i bästa Carlos Vela stil.

Målet tände dock inte Arsenals spel, istället vaknade Montpellier upp lite mer. Sagna missade helt att rensa en boll och det höll på att skapa ett friläge men han redde upp farligheten på egen hand. Trots mer boll skapade inte gästerna speciellt mycket. Istället kom Arsenal i en kontring på högerkanten genom Oxlade-Chamberlain som skar in framför backlinjen. Han hittade Podolski med en kort passning, Podolski i sin tur lade fram bollen till Giroud som med någon halvsnurr lobbade bollen över Montpelliers backlinje tillbaka till Podolski som drog till med en stenhård volley mitt i nättaket.

Resten av matchen blev en defilering med några halvchanser för Arsenal och inget nämnvärt alls för Montpellier. Det närmaste man kom var lite kaos i straffområdet efter att Koscielny dragit på sig en frispark. I och med Schalkes 1-0 sger mot Olympiacos är Arsenal klara för vidare avancemang för 13 året i rad.