Karaiskakis Stadium, Publik: 32 000
Domare: Alberto Undiano Mallenco

Olympiakos besegrade ungt Arsenal

tis 6 dec 2011 kl 23:44

Arsenal spelade på tisdagkvällen den sista gruppspelsmatchen i årets upplaga utav Champions League. Tyvärr blev det en dyster saga då man förlorade matchen med 3-1 mot Olympiakos.

Arsenal var redan kvalificerade för utslagningsfasen av Champions League när man ikväll vandrade in på Karaiskasis Stadium för att försöka avsluta gruppen med stil. Trots ett försvagat lag var humöret på topp bland spelarna och förlust var inget alternativ för ynglingarna.

Matchen började segartat och hemmalaget fick låna mest boll. Olympiakos höll även på att sätta ledningsmålet redan under inledningsminuten efter att Lukasz Fabianski slarvat med en rensning. Turligt nog kunde kaptenen för dagen - Thomas Vermaelen - stabilisera försvaret och hålla tätt där bak.

Arsenal fick efter ett par minuter igång spelet allt mer och mer, vilket även gav oss vår första målchans. Marouane Chamakh störtade fram på högerkanten och lyckades skarva in den snett till Andrej Arsjavin som tyvärr sköt rakt på den bulgariske målvakten i grekernas mål.

The Gunners fortsatte att skaffa sig självförtroende som resulterade i farliga målchanser från såväl Marouane Chamakh som Emmanuel Frimpong.

Olympiakos skulle dock komma närmast ledningsmålet efter en kvart då Djebbour höll sig framme på ett farligt inlägg. Turligt nog fick han inte sin fot tillrätta och avslutet gick ut till hörna. Samme man skulle dock sätta ledningsmålet bara en minut senare när Lukasz Fabianski befann sig ute i ingemansland och tillät Djebbour runda honom som en stående kon. 1-0 till grekerna.

Halvvägs in i första halvlek blev det ett rent hönshus i Arsenal-försvaret då man släppte till tre solklara målchanser inom loppet av en minut. Turligt nog lyckades Fabianski och Vermaelen hålla tätt, men det var minst sagt på håret. Arsenal-målvakten drog i samma sekvens på sig en knäskada efter att Vermaelen krockat med polacken då han försökt rensa undan en boll. In istället kom Vito Mannone.

Med en kvart kvar av matchen skulle nästa Olympiakos-mål komma, ännu en gång tack vare en målvaktstavla från Arsenal. Inbytte Vito Mannone var tvungen att rensa med huvudet utanför straffområdet efter att försvaret misslyckats totalt med att handska ett enkelt inlägg. Bollen gick rakt ut till Fuster som bestämde sig för att testa lyckan. Mannone som hunnit backa tillbaka in i straffområdet kunde enkelt plocka bollen, men valde istället att testa en sorts cykelspark som tyvärr misslyckades helt och hållet. Bollen rullade pinsamt långsamt in i mål och Arsenal fick ännu en gång stå och skämmas. 2-0.

Olympiakos fortsatte att pressa och var nära 3-0 flera gånger om, men turligt nog redde Arsenal ut stormen till halvtidsvilan då Wenger troligtvis hade ett stort snack med spelarna. 2-0 i halvtid.

När andra halvlek drog igång ville dock saker inte bli bättre. Olympiakos fick ett jätteläge nästan direkt efter en usel rensning av Andre Santos. Som tur var lyckades Vito Mannone återhämta sig från sin tidigare tabbe och räddade fint på nära håll. Brasilianaren skulle dock bara ett par minuter senare bli tvungen att kliva av på grund av skada och in kom istället Ignasi Miquel.

Otroligt nog skulle det vara The Gunners som satte en reducering. Detta efter att Marouane Chamakh bröstat ner ett inlägg från högerkanten. Bröstpassningen gick till Yossi Benayounsom valde att chansa på volley - en chansning som gick hem!

Reducerat och match igen! 2-1 höll dock på att förvandlas till 3-1 bara en minut efter Arsenal-målet då Vito Mannone ännu en gång var ute och sjabblade. Turligt nog var Olympiakos inte på hugget och avslutet gick långt utanför mål.

Med en kvart kvar av matchen fick Arsenal ett gyllene läge att kvittera då Yossi Benayoun och Tomas Rosicky väggspelade med varandra. Tjecken kom fri i straffområdet, men hade för lite tid för att hinna göra något av avslutet som blev halvdant och gick rakt på bulgaren i mål.

Det skulle dock bli värre för Arsenal. Med bara ett par minuter kvar av matchen skickades en frispark in i straffområdet där Mellberg klev högst och nickade den i stolpen. Bollen gick dock rakt ut i boxen där Modesto enkelt kunde sätta 3-1 och för stunden kvalificera sig vidare till utslagningsfasen.

Minuten senare skulle dock Marseille sätta 3-2 uppe i Dortmund och således sätta sig på andraplatsen som Olympiakos bara minuten innan hade erövrat. Matchen i Tyskland slutade även 3-2 till Marseille som såg dem gå vidare istället för grekerna. För Arsenal var resultatet oviktigt och man går nu vidare till utslagningsfasen som gruppsegrare.