Britannia Stadium, Publik: 27 502
Domare: Chris Foy

The Gunners kryssade mot Stoke

ons 25 apr 2012 kl 19:01

Arsenal gick för tre poäng för att rycka i jakten på tredjeplatsen. Men det blev ingen fullpoängare den här helgen heller. Stoke-The Gunners slutade 1-1.

Stoke-Arsenal är dessa dagar närmast att betrakta som ett rejält hatmöte i och med det som hänt mellan lagen och dess tränare de senaste säsongerna.
Och visst small det direkt när Dean Whitehead kapade Alex Song i matchinledningen och fick gult kort.
Men detta skulle inte bli någon ful match.

Arsenal öppnade bra och hade bra med chanser. Robin van Perise var nära att spräcka nollan på Britannia Stadium men Stokekeepern Asmir Begovic var med på noterna och räddade holländarens nick.
Trots att hemmalaget knappt hade varit över på offensiv planhalva var det The Potter sosm gjorde 1-0 i den nionde minuten när Peter Crouch nickade in ett bra inlägg från högerkanten.
Arsenals replik dröjde dock inte speciellt länge för Rosickys inspel i den 16:e minuten var perfekt och van Persie kunde enkelt bredsida in 1-1 med högern.
Det var anfallarens 29:e ligamål för säsongen.

Arsenal var det bättre laget i en ganska bra första halvlek. Men trots ett par hyggliga chanser, där Gervinho hade den bästa, blev det inga fler mål.
Stoke startade den andra klart hetast och var aggressiva i sitt presspel.
Men sista 45 blev inte alls lika bra som de första 45.
Båda lagen hade svårt att skapa bra lägen.

Robin van Persie hade en frispark blockerad. På returen dammade Vermaelen till och en Stokespelare styrde under bollen med händerna, mitt framför näsan på Chris Foy, som inte reagerade.
Han kunde även ha gett The Gunners en straff - men valde att fria när Benayoun föll i boxen.

Stoke hade en kanonchans i slutet när Rory Delap skickade iväg ett jätteinkast och det blev oreda inne i Arsenalboxen. Tack och lov fick Sagna bort bollen.
Wenger gjorde tre byten sista 20 minuterna men varken Chamakh, Diaby eller Santos gjorde något större väsen av sig.

På förhand var en seger vital för Arsenal men i och med att Newcastle, den stora utmanaren om tredjeplatsen, fick storstryk borta mot Wigan så har Arsenal nu allt i egna händer.
Två segrar i de två avslutande matcherna - ja då måste Spurs, som i så fall är det enda laget som kan gå förbi, vinna fyra raka matcher och dessutom plocka in åtta mål.