Emirates Stadium
Bayern MünchenBayern München

Försvarsmissar kostade Arsenal segern

tis 19 mar 2024 kl 14:26

Arsenal gjorde en bra förstamatch mot Bayern München i Champions League-kvartsfinalen. Men dåligt försvarsspel stoppade segermöjligheterna.

Emirates Stadium, utan tyska fans då de var avstängda, kokade när spelarna klev in på planen.
Arsenal hade inte spelat kvartsfinal i Champions League på 14 år. Förväntningarna var stora.
Och inledningen var stark.

The Gunners satte hårt tryck på Bayerns vänsterkant och redan i den tolfte minuten kunde Bukayo Saka skicka in 1-0. Ben White passade fram bollen till Saka som kunde ta den med in i boxen och avlossa ett rappt vänsterskott. Manuel Neuer hade inte en sportmössa - och Arsenal ledde rättvist med 1-0.
Kort därefter förväntade vi oss 2-0.
Kai Havertz lade i djupet till Ben White som fick helt fritt läge mot Neuer. Tyvärr var högerbackens skott svagt - och rakt på tysken.

Två minuter senare kom första misstaget som skulle kosta Arsenal ett mål. Gunners tappade bollen långt ner på högerkanten och Jamal Musiala skickade den långt. Gabriel var klart före Harry Kane, men samtidigt hade David Raya sprungit upp till nästan halva planen vilket tydligt ställde till det för brassen som tog en extra touch och hamnade under press. När han spelade bollen fram mot Jakub Kiwior blev passningen inte perfekt och Leroy Sané kunde ta den. Han spelade den mellan Arsenalspelarna till Leon Goretzka som hittade förre Gunnersspelaren Serge Gnabry som satte 1-1 bakom Raya.

Bortsett från en hörna efter 26 minuter hade Arsenal svårt att skapa chanser under den här perioden.
Och det skulle komma fler misstag.
Sané fick bollen på mittplan där han lurade Kiwior och satte fart. Han gled förbi ett par Arsenalspelare och kom in i boxen där William Saliba borde kunnat följa med tysken istället för att trippa honom.
Straff Bayern som Kane nätade på.

I paus agerade Mikel Arteta och bytte ut Kiwior och satte in Oleksandr Zinchenko. Hemmalaget fortsatte att ha mycket av bollinnehavet och Bayern backade hem och i hopp om att få fina kontringslägen.
Mitt i Arsenalpressen tänkte gästerna kontra och bollen gick upp mot Kane som i duell med Gabriel satte armbågen rätt i skallen på brassen.
Den förre Spursspelaren visste exakt vad han gjorde - men svage Glenn Nyberg från Säter gav bara gult.
Borde nog varit rött.

Med 14 minuter kvar att spela, efter att båda lagen gjort byten, kom äntligen kvitteringen.
Och det var två inhoppare som kombinerade.
Gabriel Jesus tog sig in i Bayernboxen och lade upp för Leandro Trossard som iskallt placerade in 2-2 bakom Neuer.

Slutminuterna av matchen, när man trodde att det fanns en nöjdhet hos båda lagen över 2-2, blev väldigt händelserik.
Det började med att Bayern hade en kanonchans i den 90:e minuten.
Musiala spelade in bollen i slottet och där fick inbytte Kingsley Coman träff med spalbenet och styrningen tog i Rayas stolpe.
Sen det sista som hände i matchen.
Bukayo Saka blev frispelad och kom in i boxen från höger när Neuer sträcker ut ett ben och engelsmannen faller.
Nyberg friade.
Och sen var matchen slut.
Saka var vansinnig att han inte fick straff.

Det var med viss besvikelse matchen summerades. Arsenal kunde inte vinna mot ett svagt Bayern som i ligan blivit totalt omsprungna av Bayer Leverkusen.
Fast 2-2 är inget dåligt resultat inför returen i München nästa vecka.