Wembley, Publik: 83 222
Domare: Anthony Taylor

Dålig insats på Wembley

lör 10 feb 2018 kl 13:33

Arsenal gjorde en riktigt dålig insats mot Spurs borta på Wembley och tappar viktiga poäng i striden om Champions League-platserna.

Tre tankar om matchen

Harry Kane gör alltid mål
I veckan släppte han en text efter att ha gjort 100 mål för Tottenham. Halva texten handlade om Arsenal. Hur han som sexåring blev släppt från klubben och sedan dess velat visa att vi gjorde fel. Sedan han gjorde debut mot oss har han gjort mål. I nästan varje match. Harry Kane gör alltid mål, och vi kan inte stoppa det. Efter filmningen förra veckan borde han kanske varit avstängd. Men ska vi spöa Tottenham måste vi stoppa Kane. Han har nu gjort sju mål på åtta matcher mot oss. Sju mål på åtta matcher, ingen har gjort fler.

Uddlöst
5-1 mot Everton förra veckan. Det såg bra ut. Mkhitaryan och Aubameyang in. Det såg fint ut i anfallet. Nu, ett skott på mål på 90 minuter. Ett skott på mål på nittio minuter. Tottenham lyckades totalt utmanövrera vår offensiv och det skapades, knappt någonting alls. Vi har haft en vecka att vila och mönstrar i stort sätt det bästa lag vi kan. Det är under all kritik. Vi ska prestera bättre än såhär. Vi måste prestera bättre än så här.

Petr Cech
Han kanske gör många misstag, men i dag var han skillnaden mellan 1-0 och 3-0. En rad fina räddningar. Tyvärr räckte det inte heller till i dag att få sin 200:e nolla. Målet kan ingen beskylla Cech för. Och visst var han väl inte helt 100 i dag heller med några felpass, framförallt till Alli som kunde ha resulterat i 2-0. Men han gör en fin match med en hel del räddningar som gör att vi håller oss i matchen.