Medlemmar: 8824 st.

Aubameyang gjorde mål - igen

Arsenal vann i Stockholm

lör 4 aug 2018 kl 23:57

Sista matchen inför ligastarten - och en bekväm seger mot Lazio. Arsenal vann matchen komfortabelt i en i övrigt ganska färglös match.

Efter mål av Reiss Nelson och Pierre-Emerick Aubameyang kunde Arsenal tämligen komfortabelt vinna den sista försäsongsmatchen mot Lazio med 2-0. Förutom ett par fina anfall i andra halvlek var det dock ingen sprakande tillställning laget bjöd på i Stockholm, inför de cirka 14000 åskådarna på Friends arena.

Reiss Nelson öppnade målskyttet efter att Iwobi dragit ett skott i stolpen. Italienarna ropade efter offisde, och om VAR existerade i träningsmatcher hade det kanske dömts annorlunda. Men 1-0 till Arsenal efter 17 minuter.

I andra halvlek byttes ett par mer namnkunniga spelare in, och taketen i anfallsspelet ökade en del. Efter lite stök i offensivt straffområde hittar Lacazette fram till Aubameyang, som enkelt placerar in 2-0 bakom Silvio Proto i Lazio-kassen.

Efter 2-0 fanns ett par ströchanser, men matchen slutade med de siffrorna - och försäsongen är därmed avslutad för denna gång.

Tre tankar inför ligastarten:

Mittbackssituationen

Det ska bli spännande att se vilka Unai Emery väljer att ha i mittlåset mot City i ligastarten. Men en sak är säker efter kvällens match - det blir inte Chambers och Holding. Lazio bjöd inte på något vidare fartfullt anfallsspel, men mittbacksduon såg inte ut att vara redo att starta i en Premier League-match tillsammans. Mustafi och Sokratis? Låter kanske inte som ligans vassaste mittlås - här har vi en förbättringspunkt.

En gris är tillbaka

Det var ett tag sedan vi hade en riktig "gris" i laget. Någon som går in stenhårt och är en jävel att möta på planen. Sedan Flamini lämnade efter sin första sejour i klubben har vi nog inte haft någon av den karaktären - men nu har vi äntligen det. Lichsteiner. I VM studion berättade hade Jonas Eriksson inte väldigt många fina adjektiv om Schweizaren - och i Stockholm fick man på live-plats se varför. Även i träningsmatch går han in stenhårt. Får vi ett domslut han tycker är felaktigt ryter han ifrån. Får han en smäll av någon så får den tillbaka tio gånger värre i nästa närkamp. Underbart att se att vi har en sådan karaktär tillbaka i truppen.

Torreira

Första matchen i Arsenal-tröjan - och utan att dra för stora växlar ur denna match så ser Lucas Torreira ut som en spelare som passar detta lag perfekt. Uruguayanen som har ett förflutet som anfallsspelare spelade sin mittfältsroll mycket fint. Som sittande mittfältare tycker jag att han gjorde en fin insats och känns som en trygg spelare att ha med i laget. Lite mer tid med laget på träningsanläggningen och några matcher i benen kommer 22-åringen nog briljera på mittfältet.