Medlemmar: 3865 st.
Visa menyn

Deutschland calling

Jocke Lander
mån 5 nov 2012 kl 21:00

Det har varit en fullständigt totalspäckad helg. Först städa undan det som fanns innan helgen – sen till Stockholm för möten. I fredags gick jag, Larra och Andreas igenom de offerter vi fått in gällande nya hemsidan och i lördags har dels varit styrelsemöte (före matchen) och visionsmöte efter matchen. Kvällen avslutades med middag följt av den av de längsta frågesporter jag deltagit i.
Tror klockan snuddade vid 05.00 när Kicken läste den sista frågan.
Kan säga att det var skönt att ta det lite piano igår …

Matchen mot United var ju bara en lång jäkla plåga. Det var inte mycket som fungerade och det är inget att säga om att United vann.
Däremot finns det i mina ögon mycket att fundera på. Arsenals arbetsinsats är alldeles för dålig och då är det svårt att vinna matcher i Premier League. Det är nästan omöjligt att göra det på Old Trafford. Att man ska behöva sitta och känna att motståndaren i match efter match jobbar hårdare är under all kritik och det är nåt monumentalt som är fel.
Lika illa som att Andre Santos springer och tigger till sig van Persies tröja när spelarna går in till pausvilan. En spelare som gör en sådan sak kan aldrig ha satt sig in i känslan i hur det är att vara supporter, kan aldrig ha brytt sig och respekterat klubbens fans som lägger tusentals och åter tusentals kronor på att stötta laget.
Jag skiter i om de byter tröjor när ingen ser, för sånt gör spelarna. De bryr sig inte ett skvatt om de saker som är viktiga för oss – men att göra det i direktsändning på väg ut från Old Trafford och det med en spelare som förrått klubben för två månader sedan … nej, inte okej.
Sen fattar jag inte varför inte van Persie inte jublar när han gör mål.
Hur korkad är han?
Tror han på fullaste allvar att vi ska tycka mindre illa honom för att han struntar i det?

I själva matchen kan vi bara konstatera att United i vanlig ordning får pre cis alla bedömningssituationer med sig.
Jag köper att det är straff – men hade den där situationen utspelats på Emirates fast med en Unitedspelare som tagit med handen hade vi aldrig fått straff.
Jag köper också att Jack Wilshere får rött kort – han hade innan det andra gula kämpat ihop ett till.
Jag köper inte för fem öre att van Persie får stanna kvar på den tacklingen på Sagna. Solklart direkt rött – det blir gult.
Jag köper inte heller att Cleverley inte får ett andra gult. Hans regelöverträdelser är klart i paritet med Wilsheres.
Jag tror inte att vi hade vunnit i alla fall och skyller absolut inte förlusten på detta, men så klart spelar det in. Det är ju trots allt betydligt lättare att jaga ikapp 1/2 mål med en man mer istället för med en man mindre.

Nej, vi lägger lördagens elände bakom oss och packar väskorna för en tur till Tyskland. 08.05 imorrn lyfter kärran till Düsseldorf och jag räknar med att sitta med en schnitzel och en bättre pilsner i näven vid lunchtid i Gelsenkirchen.
Verkar som 3000 Gooners sluter upp i Ruhrområdet och jag har god förhoppning om bra stämning och en good day out.
Några förhoppningar om skönspel finns inte.
Jag är glad om vi fixar ett kryss.

Ni som vill följa med på Twitter kan följa mig på @JockeLander - där kommer täta rapporter från resan till Tyskland.

Cheers!