Jenki gjorde landslagsdebut på Friends Arena i Solna.

Debut för Jenkinson mot Sverige

tor 15 nov 2012 kl 13:09

Carl Jenkinson gjorde igår sin debut för det engelska A-landslaget när han byttes in mot Sverige. Elva andra spelare från Arsenal var även på uppdrag för sina respektive länder också.

Carl Jenkinson, Jack Wilshere (England): Carl Jenkinson debuterade för Englands A-landslag igår på Friends Arena när han byttes in istället för Glen Johnson i den 74:e matchminuten. Detta gjorde honom till den 62:a spelaren någonsin i Arsenal som representerat The Three Lions. Jack Wilshere var även han involverad i den omtalade matchen. Han byttes in i den 61:a minuten och det var 20-åringens första landskamp sedan juni 2011. Wilshere tilldelades ett gult kort efter att ha gjort ner en viss Zlatan Ibrahimovic.

Olivier Giroud, Laurent Koscielny (Frankrike): Både Giroud och Koscielny startade Frankrikes match mot Italien som Les Bleus vann med 2-1. Laurent Koscielny spelade hela matchen medan Olivier Giroud byttes ut strax efter timman var spelad.

Joel Campbell (Costa Rica): Campbell stod för Costa Ricas mål i landskampen mot Bolivien som slutade 1-1. Anfallarens mål kom efter 72 minuters spel.

Nicklas Bendtner (Danmark): Bendtner noterades för Danmarks mål i 1-1 matchen mot Turkiet. Målet kom på straff i den 65:e matchminuten.

Lukas Podolski, Per Mertesacker (Tyskland): Lukas Podolski byttes in i den 72:a minuten när Tyskland mötte Holland. Per Mertesacker spelade hela matchen på sin mittbacksposition. Mötet slutade 0-0.

Johan Djourou (Schweiz): Djourou spelade hela matchen när Schweiz vann borta mot Tunisien med 2-1.

Santi Cazorla (Spanien): Cazorla deltog inte i Spaniens match mot Panama.

Benik Afobe (England U21): Afobe byttes in efter timman var spelad mellan Englands U21-lag och Nordirlands U21-lag. Anfallaren blev målskytt femton minuter senare då han satte en straff.