Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aaron Ramsdale är redo att bli kapten

Ramsdale vill bli nästa kapten

tis 29 mar 2022 kl 11:39

Lacazettes kontrakt går ut med Arsenal i sommar, och vem som ska bli vår nya kapten diskuteras flitigt. Nu kastar Ramsdale in sin hatt i ringen.

Aaron Ramsdale har sedan han kom till klubben i somras blivit en populär figur. Inte bara tog han över Bernd Lenos plats som första-keeper, men engelsmannen har även blivit flitigt hyllad av fansen och uttagen till landslaget. Men nu vill Ramsdale ta ännu ett steg i karriären. Efter att Aubameyang lämnat klubben för spel i Barcelona så har kaptensbindeln burits av Alexander Lacazette. Men fransmannen har ett kontrakt som löper ut i sommar, och kaptensbindeln ser ut att bli up for grabs. Och Ramsdale säger till fourfourtwo att han är redo.

- Jag hade tagit ansvaret, men det är upp till managern, säger keepern.

Och fortsätter:

- Vi har dock många starka karaktärer och många som jag tror skulle bli bra kaptener. 

Kieran Tierney har burit armbindeln när Lacazette blivit utbytt. Men även Ben White och Ödegaard har ryktats vara i ledarroller enligt Arteta. 

- Bara att få höra att man är i en ledarroll hade jag njutit av. Man säger aldrig nej till ett kaptensskap och jag tror det skulle göra mig bättre om jag fick armbandet, men det är upp till "the boss". 

Om Ramsdale får armbandet i sommar återstår att se. Men engelsmannen har varit i fin form sin första säsong och visat sig vara en populär figur. Om sin form och insats i Arsenal hittills säger keepern:

- Med Bernd Leno som pushar mig varje dag så vet jag att jag inte kan luta mig tillbaka och ta det lugnt, för han kommer ta nummer 1-platsen lika snabbt som jag tog den av honom. 

- Han har varit väldigt bra med mig, vi slåss om samma position men vi har varandras rygg också. För mig handlar det inte så mycket om vad som händer de första månaderna under min första säsong. jag föredrar att bli dömd efter fyra-fem år. 

Men att Ramsdale skulle få den raketkarriär han fick var inget han först trodde.

- Jag trodde att det skulle ta ett tag för mig att bli nummer ett, ett par månader eller ett år, men jag var redo. Jag kände mig som hemma direkt eftersom jag kände ett par av grabbarna, och managern gjorde det lätt för mig när han sa "gå ut och spela ditt spel". Så fot jag kom in så var det bekvämt för mig att göra min grej. 

Och fortsätter:

Fansen har varit otroliga med mig också. Det var lite oro när jag skrev på, folk snackade om mig som en andravals-keeper som kostade mycket pengar och kom från nedflyttning - men det gav mig bara mer motivation att vinna över dem. 

Ramsdale var skadad sist och missar landslagsuppehållet med England. Vem som står på måndag när Arsenal möter Crystal Palace i ligaomstarten återstår att se.