Medlemmar: 6520 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jeppe tycker att Wiltord är säsongens flopp so far ...

Jeppes januarikrönika

lör 20 jan 2001 kl 17:16

Vi är trea i ligan, vidare i FA-cupen och likaså i Champions League. Ändå känns det långt ifrån bra just nu. Arsenal står inte att känna igen och Londonderbyt mot Chelsea i förra veckan visade prov på våra stora brister. Total dominans i första halvlek och matchen borde varit avgjort när Wenger tog ut killarna för tepaus. Men i andra halvlek dog vi fullständigt och Chelsea såg ut som AFC gjorde under de 45 första minuterna.

Tycker främst det var på mitten som AFC tappade matchen. Vieira gjorde ingen av sina större matcher och Chelsea kunde göra vad de ville på mittfältet. Wenger har tidigare sagt att han tycker att Ray Parlour kommer mer till sin rätt på innermittfältet än på kanten. Vet inte om fransosen sippat för mycket på rödvinet när han uttalade dessa ord men för mig låter det mycket konstigt.

Jag har alltid gillat Parlour, men att sätta honom inne i mitten funkar inte. Det kan gå i några enstaka matcher, men inte som ett förstaval. Killens styrka är knappast passningsspelet eller defensiven utan likt Freddie Ljungberg är det förmågan att bryta sig fram från kantpositionen. I fjol hade vi Emmanuel Petit och den förlusten har visat sig vara den tyngsta och svåraste att ersätta. Petit tog mycket defensivt ansvar och Vieira kunde då gå framåt i banan och på så sätt skapa tryck. Parlour går i djupled hela tiden och när Paddy går framåt står vi helt utan täckning i de bakre leden.

Det funkar lite bättre när Grimandi spelar. Tyckte före den här säsongen att det var en kille vi borde sälja, men han har varit bra när han lirat. Gilles spelar enkelt, slår inte bort många passningar gör ett stort jobb i defensiven och vet sina begränsningar. Det känns som att Grimandi vet att Vieira är två klasser bättre än vad han själv är så han gör det han är bra på och låter Paddy ta hand om resten.

Men Grimandi i all ära, han ska inte heller vara något förstaval på mitten. Arsenal är ett för bra lag för det. När vi sålde Petit i somras var det snack om att vi skulle ta in Cocu, hade det blivit verkighet hade vi inte varit 13 poäng bakom ManU i dagsläget. Men Wenger valde att hämta in Lauren och Pires, två yttermittfältare. Vår ekonomiska situation är inte direkt prekär utan det finns en hel del stashes i kassan, frågan är varför vi inte utnyttjar dessa lite bättre.

Tycker mr. W borde hämta in en brittisk spelare att sätta in bredvid Paddy. Kieron Dyer borde vi köpt redan när han var i Ipswich. Att köpa killen i dag skulle bli grymt dyrt, men jag tycker att det skulle vara värt det. Det köpet kommer dock aldrig att hända, när Wenger ser exempelvis Rio Ferdinand gå till Leeds för 18 millar, skakar killen på huvudet. Visst Rio var grymt jävla dyr, för dyr helt klart. Men det är en spelare man kan ha nytta av i många år och jag skulle fan så mycket hellre se honom i försvaret än pajasen Igor Stepanovs som är den sämsta spelaren jag sett någonsin i en AFC-tröja.

Dyer, Michael Carrick eller varför inte Barry Ferguson? Cocu eller Edgar Davids kanske är bättre spelare men det skulle vara kul om vi någon gång kunde handla brittiskt. Den här säsongen har vi blivit ett nytt Chelsea, det finns kvalité men det finns också spelare som inte verkar ge allt.

Robert Pires och Sylvain Wiltord är för mig två pajasköp. Många hyllar Pires, och visst man ser att det är en spelare av klass. Det är jävligt sällan som Pires slår bort en passning och målet mot Chelsea var inte helt fel. Men killen går inte in i en enda närkamp, när han satt på bänken första gången tyckte han att spelet var som ett gatuslagsmål och han ville inte ens göra ett inhopp!! Ett sånt uttalande räcker för att man ska skicka hem killen, Premier League är en tuff liga och tål man inte det ska man lägga ner.

Wiltord är den största floppen (Stepanovs är sämre men han var också billigare). Att köpa en kille som är polare med Anelka säger väl allt. Jag hoppas att det snart lossnar för Wiltord men jag är mycket tveksam. Var han med överhuvudtaget mot Chelsea, vad gjorde killen på plan?

Anfallet är också ett problem för tillfället. En av fyra producerar och självklart talar jag om Henry. Kanu har inte haft många rätt den här säsongen, Wiltord har jag redan dissat och inte ens Bergkamp har stått att känna igen. Det är bara att hoppas att Dennis kan slappna av nu efter han äntligen skrivit på kontraktet. Bergkamp/Henry är det bästa vi har i anfallsväg och de borde få en rad matcher tillsammans, det håller inte att spela Bergkamp i varannan match. Ge killen speltid så kommer det att lossna.

Försvaret har jag inte ordat mycket om och jag vet inte riktigt vad man ska säga om det. Alex Manninger har under hösten bevisat att han inte är en man att satsa på och det är bara att hoppas att ponytail visar att han inte är slut utan visar storform under de resterande månaderna. Tyvärr har vi inte kunnat spela Adams-Keown speciellt många gånger i mittförsvaret. T.A är till åren och han är skadad lite för ofta (inte så konstig med tanke på vad han utsatt sin kropp för). Igoorssss har visat att han är en pajas, hästen är okej men varför spelar man inte in Upson? Har inte sett Upson så jävla många gånger men han kan omöjligt vara sämre än Igoorsssss och Adams har flera gånger sagt att Upson är en jättetalang, så ge killen chansen.

Silvinho är bra och där har vi täckning i form av unge Ashley Cole. Synd bara att Cole inte är högerback, då hade han varit ordinarie nästa säsong för jag tror inte Dixon fortsätter. Tyckte Dicko var grym när man var över och tittade på matcherna mot Leicester och Sunderland men mot Chelsea såg det inte bra ut. Grönkjaer gjorde ju vad han ville i andra halvlek.

Dagens Arsenal är sämre än på många år, vi har flera spelare som inte är tillräckligt bra för att spela i Arsenal. Tänker inte ens gå in på Vivas, Malz och sådant pack.
Det finns en del att göra men det kan vi återkomma till efter säsongen. Vi är trots allt trea i ligan, vidare i FA-cupen och i C.L, låt oss titta var vi står när allt är färdigspelat.
Vem vet kanske får Tony lyfta en titel i år i alla fall.

Cheeeers!