Medlemmar: 8795 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal ska ha fått monsterbud på Vieira.

Jättebud på Vieira?

tor 17 jan 2002 kl 20:55

Rykten gör nu gällande att Real Madrid är redo att lägga ett jättebud på Patrick Vieira. De Spanska ligaledarna sägs vara beredda att betala motsvarande 735 miljoner kronor för mittfältarens tjänster.

Vieira sägs ha varit i Madrid för samtal med klubben i början av veckan och rykten gör nu gällande att Real är villiga att betala 735 miljoner för mittfältaren och att de vill ha honom redan innan transferstoppet i Spanien den 31 Januari. Att Real varit intresserade av att värva Vieira en längre tid är ingen hemlighet. Både ägare, tränare och spelare sägs vilja ha honom i klubben.

Att Arsenal skulle gå med på att sälja sin mittfältsstjärna mitt under säsongen ter sig emellertid tämligen osanolikt. Och även om de skulle gå med på att sälja honom efter säsongen lutar det åt att övergångssumman kommer bli av modell jättestor. Sannolikt i krokarna av vad Real betalade för Zidane inför denhär säsongen (ca 740 miljoner). Arsenal kommer knappast att rent ekonomiskt kunna matcha ett bud från de spanska giganterna. Dock skulle säkerligen en seger i ligan eller Champions leauge öka möjligheterna att han stannar. Även att han kommer bli lagets nästa kapten och fördelen med att bo i London lär också hamna på pluskontot.

Arsenals David Dein har kommenterat ryktena med att säga "Det är ingen idé att bygga en arena i världsklass om man inte har ett lag i världsklass som spelar på den. Och det får man inte genom att sälja sina bästa spelare".
Även Inter och Juventus har visat intresse för den Franske mittfältsresen.

Fortsättning lär följa...

Micke Svärd