Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är Paddu på väg till Asien?

Vieira till Kina?

mån 7 jan 2002 kl 22:09

Ett transferrykte av det mer udda slaget har dykt upp i Brittisk media. Kinesiska laget Shenyang Jinde's general manager Wang Dezong hävdar att Patrick Vieira skall träffa honom i veckan för att diskutera en övergång till klubben.

Partick Vieira har tidigare sagt att han är osäker på var han spelar bästa säsong och nu säger alltså chefen för det kinesiska laget att han varit i kontakt med Vieiras agent och att de skall ses igen den 10:e Januari för fortsatta diskutioner.
Wang skall även ha sagt "Det beror på hur mycket lön Vieira vill ha men som  forward i Arsenal och Fransk landslagsspelare är han verkligen en suverän spelare." Nu föredrar ju som bekant Arsenal att Vieira spelar på muittfältet och en  flytt till Kina måste väl rankas som den konstigaste transfern i fotbollens historia. Vieira har tidigare sagt  att han kommer att bestämma sig om var han kommer att spela nästa säsong M-slutspel.

Både Juventus och Real Madrid  har länge varit intresserade av det Franska kraftpaketet men dethär är sannerligen första gången Shenyang Jinde varit med i bilden. Laget slutade förra säsongen sist av de 14 lag som spelar i högsta ligan men  spelar där även nästa säsong då inget lag blev nedflyttat. En talesman för Arsenal lär om denna märkliga historia ha sagt "Vi kommenterar inte någon typ av spekulationer och detta är inget annat än spekulationer." Att det skulle bli verklighet av detta har man minst sagt svårt att tro men Patrick Vieiras framtida öden följs fortsatt med stort intresse.

Micke Svärd