Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Keown kan bli borta i sex veckor.

Inför Arsenal-Southampton

lör 2 feb 2002 kl 12:09

Arsenal har allt att spela för. Bland annat att som ensam klubb ståta med att ha gjort mål i 26 raka matcher.

Arsene Wenger har dock fått nya bekymmer. Martin Keown skadade ett ben så illa i matchen mot Blackburn att han väntas vara borta i sex veckor. Illa, inte minst med tanke på att han varit lysande på sistone. Nu får Matthew Upson ta plats i startelvan igen.

Sedan tidigare saknas även Ljungberg, Taylor, Jeffers, Adams, Seaman, Lauren och Kanu. Lee Dixon lär snart vara redo för comeback och kastas kanske in i hetluften nu när Luzhny dessvärre gör sig skyldig till ena misstaget efter det andra. Adams och Seaman spelade i reservlaget i veckan men får vänta med A-laget ytterligare en tid. Det positiva är i alla fall att inga avstängningar ännu trätt i kraft så alla som är friska är tillgängliga för spel.

Arsenal delar just nu ett rekord med Liverpool. Det handlar om att ha gjort mål i 25 raka matcher (24 den här säsongen och den sista förra säsongen) och nu gäller det naturligtvis att lägga beslag på rekordet utan att behöva dela det med någon. Och det ska vi naturligtvis klara av, inte minst med det massiva stöd som kommer att ges i Stockholm och i Malmö.

Vi behöver visa med eftertryck att inga lag ska kunna slå oss på Highbury. Vårt hemmafacit är redan tillräckligt illa så nu får det vara nog. Southampton har gjort en hel del bra insatser på sistone så det räcker inte att gå ut och ställa in skorna. Det hoppas jag att spelarna är väl medvetna om. Arsene Wenger är det i alla fall:

- Vi vet att det blir en fysisk match och en väldigt tuff sådan för oss. Southampton kommer att försvara sig men vi har visat de senaste veckorna att vi har svar på svåra situationer. Vi har en positiv stämning och vi försöker att vinna matcherna. Vi har visat att vi kan vinna oavsett vad, säger Wenger.

Southampton saknar Brett Ormerod, James Beattie och Agustin Delgadohar och har frågetecken för Rory Delap och Tahar El Khalej, men får tillbaka Chris Marsden från avstängning. För Arsenals del hoppas jag att van Bronckhorst får spela i stället för Wiltord, och att Dixon får en chans att visa vad han går för.

Nu kör vi hårt. På Highbury, i Stockholm och i Malmö!

Trolig uppställning för Arsenal: Wright - Dixon, Campbell, Upson, Cole - Parlour, Pires, Vieira, van Bronckhorst - Bergkamp, Henry. <br>

Southamptons trupp: Jones, Dodd, Lundekvam, Williams, Bridge, Telfer, Oakley, Svensson, Marsden, Pahars, Davies, Le Tissier, Tessem, Petrescu, Monk, Benali, Moss.

Patrik Nyström