Freddie är tillbaka mot Deportivo.

Inför Arsenal v Deportivo

mån 11 mar 2002 kl 21:21

Vi går från stormatch till stormatch. Nu ska vår framtid i Champions League avgöras.

Wenger gjorde i lördags klart att han satsar på Champions League så vi kan vänta oss att det är ett heltaggat Arsenal som kliver ut på Highburys alltid lika välansade matta. Nu väntar Deportivo la Coruña, nykorade spanska cupmästare, i en match som kan bli helt avgörande för vår fortsatta existens i Europas finaste cup för klubblag. En seger här så är spel i kvartsfinalen säkrat.

Förra mötet lagen emellan var särdeles deprimerande. Arsenal inledde med en hyfsad period på fem minuter och sedan gjorde Deportivo mål genom Roy Makaay, och efter ytterligare tio minuter dubblades ledningen genom Diego Tristan. Den matchen har jag nästan helt förträngt och jag vill inte uppleva något sådant igen.

Nu talar dock ingenting för att den matchbilden ska upprepa sig på THOF. Arsenal är ett helt annat lag jämfört mot i höstas och kvaliteten på både försvar- och anfallsspelet har höjts flera klasser. Att vi dessutom sällan förlorar hemma i Europacupspel försämrar inte våra chanser till seger.

Arsenals skadesituation börjar se bättre ut nu. Freddie och Jeffers är tillbaka och även Luzhny är tillgänglig. Ashley Cole är på bättringsvägen, men finns inte med i truppen. Den ultimata bänkvärmaren Junichi Inamoto finns även med i truppen. Undrar varför?

Det är svårt att sia om hur Wenger kommer att ställa upp laget. Jag utgår från att Seaman är tillbaka i målet och att backlinjen ser likadan ut som mot Newcastle. På mittfältet spelar nog Freddie, Grimandi, Viera och Pires. Jag tror inte att Edu får spela från start. I anfallet spelar nog Bergkamp och Henry, vilket skulle innebära att formstarke Wiltord lämnas utanför startelvan.

Det skulle ju vara oerhört skönt att säkra kvartsfinalbiljetten redan här och göra sista matchen i Turin irrelevant. Jag tror att Arsenalspelarna har vad som krävs för att vinna över Deportivo, och dessutom rider vi på en framgångsvåg med 18 raka matcher utan förlust. Arsenal vinner knappt med 2-1 efter mål av Ljungberg och Henry.

Trolig elva: Seaman – Dixon, Campbell, Stepanovs, Lauren – Ljungberg, Grimandi, Vieira, Pires – Bergkamp, Henry