Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det var stökigt på den svenska träningen.

Ljungberg i slagsmål

tor 23 maj 2002 kl 20:47

Bilderna som kablas ut i världen är spektakulära. Frågan är hur allvarligt man ska ta dem.

Under svenska landslagets torsdagsträning spelade man five-a-side matcher, i vilka tempot är högt och spelet hårt. I slutet av passet kom Olof Mellberg sent in i en närkamp och kapade Freddie Ljungberg fult, och Arsenalmittfältaren såg rött och knuffade till Mellberg. Aston Villa-spelaren tog i sin tur tag i Ljungbergs tröja och sedan kastade sig Daniel Andersson över slagskämparna så att hela gänget for i backen.

Spelarna tog i hand efter cirka 30 sekunder men det var inget kärvänligt handslag, om man säger så. Efter träning kommenterade Ljungberg det inträffade:
- Han hade varit på mig flera gånger så jag var tvungen att markera. Det är sådant som händer under stridens hetta och det är utagerat nu.

Reaktionen var antagligen helt naturlig för Ljungberg, då jag antar att sådana händelser inträffar då och då även på Arsenals träningsanläggning. Det har säkerligen hänt förut på landslagsamlingar också, på träningar där media inte har närvarat. Hur incidenten påverkar stämningen i Sveriges trupp är svårt att säga, men det kan inte vara positivt att sådant inträffar.