Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg - ingen framtida tränare.

Mot slutet - början på nått nytt

mån 27 maj 2002 kl 13:12

The double och 146 medlemmar. Första säsongen för Swedish Branch går mot sitt slut.

Har inte skrivit på ett tag, beklagar.

Sommaren smyger sig på och säsongen är över. 

En helt underbar säsong.

Men så här några veckor efter kommer en mättnadskänsla. Efter allt jobb som jag lagt ner på hemsidan och supporterklubben i övrigt kändes det som det var skönt att slippa bry sig ett tag.

För det har dock inte funderingarna kring varken Swedish Branch eller Arsenal FC slutat. Jag hoppas verkligen att alla ni som är medlemmar värvar med alla som ni känner som håller på AFC till nästa säsong och att ni i ännu större utsträckning bidrar med material till sidan. Personligen hoppas och tror jag att vi kan dubbla medlemsantalet nästa säsong. Redan nu håller vi på och jobbar med den nya hemsidan som ska stå klar till säsongsstarten. Detta medför att vi inte lägger lika mycket tid på att uppdatera nyheterna längre. Sedan drar ju VM snart igång...

Silly Season-snacket går på för full maskin. Aldrig har väl engelsk media föreslagit så många spelare som ska ansluta till mästarna i sommar. Hade hoppats att AW skulle öppna plånboken och köpa in Lee Boywer - men det verkar som den transferlistade Leedsspelaren nu kommer att välja Liverpool. Hela forwardsbesättningen ser ut att stanna, vilket är bra - så en mittfältare och två försvarare bör prioriteras. Kanske kan Le Boss hitta något kul på VM, men det skulle vara önskvärt om han valde spelare som lätt kan anpassa sig och kliva in i laget direkt.

VM kommer att sätta sina spår - precis som det tuffa ligaprogrammet nu gör på VM. Aldrig tidigare har väl så många stjärnor varit skadade inför ett världsmästerskap. Känns som hela det engelska landslaget har skadeproblem. När ligan startar i augusti kommer vi förmodligen att känna av baksmällan från VM. Det kommer nog ta ett tag innan Vieira & co når högsta nivå. Med tanke på det skulle Van Bommel vara ett fina förvärv. Utvilad då Holland missat VM och revanschsugen. Troligen kan han gå rakt in i laget utan att behöva ett år för att anpassa sig.

Satt häromdan och tänkte på vad det krävs för att få kalla sig expert. Hur många krönikörer är insatta i det de skriver om och hur många experter borde egentligen få rätt till TV-tid. Inte så många om jag fick bestämma. Skriver själv här på sidan, men kallar mig absolut inte för expert. Däremot kan jag utan att ljuga säga att jag har bra koll på Arsenal och engelsk fotboll. Det kan knappast en sån som Peter Antoine mäta sig med ändå sitter tysken och får pröjs för att snacka en massa goja i TV 4. Jag tror det är därför som så många riktiga supportrar inte gillar media. De som jobbar kanske har bra överblickande koll, men i den enskilda klubben finns det alltid andra som kan mer och som retar sig. För vad vet tysken om Arsenal? Förmodligen knappt mer än min morsa. Ändå sitter han där och givetvis retar vi som kan den klubben oss på honom. Finns däremot flera som är väldigt bra (Strömberg, Ola Andersson osv), men bara för att man spelat eller tränat på högsta nivå behöver man inte vara någon expert. Spelarna måste vara intresserade av fotbollen och då menar jag på allt runt omkring sitt eget för att bli bra. Kan nog sätta min högra hand på att Magnus Hedman kommer att bli expertkommentator när han lägger vantarna på hyllan. Coventrykeepern har många gånger visat att han har ruskig koll på den engelska fotbollen och när han sedan varit i hetluften där själv under många år känns hans kommentarer - helt rätt? Hur många däremot tror att den nya superstjärnan Freddie Ljungberg kommer att bli expertkommentator eller tränare när han lägger av? Jag tror det inte.

Vill till sist nämna att jag i lördags fick många hejarop under Göteborgsvarvet. Givetvis sprang jag i full Arsenal-mundering och det var många som skrek "Heja Arsenal". En United-supporter gillade dock inte min klädsel och började skrika på mig efter loppet. Var så trött så jag orkade inte kommentera hans hatramsor utan bjöd bara på ett brett leende. Det kan ju trots allt inte vara så kul att bli trea tio poäng efter vinnarna...

Må väl

Cheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeers