Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Henrys Frankrike gjorde fiasko i VM.

VM-funderingar

tis 11 jun 2002 kl 00:00

Au revoir, Frankrike. Och 30 kronor åt helvete.

Hur många var det egentligen som trodde att Danmark och Sengal skulle gå vidare från grupp A?
Inte jag.
Vi får inte se något mer av Vieira, Henry, Wiltord och Zidane i VM.
Snacka om baksmälla för de regerande världs- och Europamästarna. Inte ett enda mål framåt och respass redan efter gruppspelet.
Och jag som hade 20:- på att Henry skulle vinna skytteligan...
Tipsexpert... tjena...

Det bländade Frankrike som vi varit vana att se har vi inte sett röken av borta i Japan/Sydkroea. Ingenting har stämt för Le Blues. Stople ut mest hela tiden och jag tycker faktiskt synd om Vieira&co.
Men i ärlighetens namn förtjänade de inte att gå vidare. Frågan är bara hur en så stor fotbollsnation med ett par tre uppställningar som är bättre än den svenska kan drabbas av sällan skådad genomklappning.
Får någon fransk spelare godkänt?
Desailly och Wiltord kanske om jag fick sitta i juryn. Vieira har väl aldrig tidigare gjort tre så dåliga matcher på raken som i VM. Trezeguet helt osynlig och Henry utan det där lilla extra genomskådas ganska lätt. Petit fjärran från Arsenalform och Zidane på halvfart i sista matchen.

Är det mättnadskänsla som gjorde att fransmännen inte kom upp i nivå? Många spelare var med i både VM 98 och EM 2000. Dessutom har de flesta spelarna långa och slitsamma säsonger bakom sig. Många av dem också mycket lyckosamma. Arsenal med Vieira, Henry och Wiltord vann både ligan och FA-cupen. Zidane och Makelele vann Champions League med Real Madrid. Thuram och Trezeguet vann den italienska Serie A med Juve. Tror att segermättnaden tillsammans med lite av tänkandet "det ordnar sig" samt att det var länge sedan fransmännen spelde en riktig tävlingslandskamp är orsakerna till att se får resa hem redan nu. För att spela träningslandskamper mellan varje mästerskap är långt ifrån samma sak som att VM- eller EM-kvala.

Bättre går det för både Sverige och England. Blir inte förvånad om de två lagen går viadre från dödens grupp. Vid förra VM och även EM kändes det som att de anfallsglada och offensivt lagda lagen hade en klar fördel. Nu däremot är det tvärtom. Både Svennis och Lars-Tommys mannar är ju som bekant ruskigt försvarsskickliga och kanske blir det ett "deffande" land som står som slutsegrare. Italien kanske.

Till sist:
...Hör gärna av er med synpunkter på vad Ni vill se på nästa version av hemsidan. Vad ska vi satsa på. Gör er röst hörd och mejla mig
...SVT:s VM-sändninar har hittills slagit knock-out på fyran. Nyström vs Peppe 1-0, Ola vs Tysken 3-0 (minst) osv. Att slippa reklamen i alla jävla lägen betyder mycket...
...Har hittat en rolig bild på http://www.jarnkaminerna.nu klicka på veckans bild...
...Hoppas ni börjat ladda för MFF Support Cup. Vi siktar givetvis på vinst i sann Arsenal-anda...

Må väl i solen...

Cheeeeeeeeeeeeeeeeeeers!!!