Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En märklig försäljning, tycker Jocke Lander.

En rätt konstig försäljning

tor 25 jul 2002 kl 00:00

Idag kom beskedet; Richard Wright säljs till Everton efter bara en säsong i The Gunners. Som rubriken lyder en Rätt konstig försäljning.

Från början tyckte jag att köpet av Wright var underligt. Och om inte annat tyckte nog Arsene Wenger att så var fallet. Fransmannen förespråkade länge Jerzy Dudek, men alla pratade om att Arsenal och Wenger var tvungna att köpa en engelsman. Le Boss fick ge vika, tror jag, och Wright köptes från Ipswich. Inget konstigt i det.

Vad som däremot är konstigt nu är att Wright säljs till ett pris som jag läst mig till är mindre än vad klubben betalat för honom. Känns också som att Seaman inte kommer att hålla själv en hel säsong och att ha Stuart Taylor som back-up ger i alla fall mig ett och annat orosmoln. Nu måste Arsenal ut och handla - med mindre än en månad kvar till ligastart. Kanske har man redan klart med den turkiske landslangsmannen Rusty som det länge ryktats om. Eller kanske kan Wenger åter hitta något oprövat fynd som han är expert på. Men faktum kvarstår: Arsenal skulle ha köpt Jerzy Dudek som gjort en kanonsäsong i Liverpool.

Om Wenger fick ge vika eller om han gjort en mindre felnavigering kommer vi nog aldrig att få reda på, men med tanke på Wrights rätt bleka fjolårssäsong så kanske inte försäljning var så konstig. Men en inspelad hyfsad andrekeeper känns ändå som ett säkert kort när vi nu ska försvara en dubbel.

Inom en väldigt snar framtid kommer supporterklubbens nya hemsida att ersätta den gamla. Många timmar har vi lagt ner och jag hoppas ni ska gilla den och givetvis förlänga eller bli nya medlemmar. Vad som krävs av er är att ni som jag skrev i mejlet går in på den nya sidan och registrerar om era uppgifter. Vi måste göra detta för att bättre koll i den nya databasen som skapats.

I helgen är det Malmö som gäller och MFF Support Cup. Självklart siktar vi på seger och jag hoppas att alla Gooners som finns i Skåne under helgen kommer och stöttar oss.

Cheeeeeeeeeeeeeeeeers!!