Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är det risk att Dennis blir fattig på äldre dar?

Bergkamp blir utan pension

tis 17 sep 2002 kl 13:08

Dennis Bergkamp får ingen pension. Men han klarar sig nog ändå.

Det holländska spelarförbundet har länge haft en pensionsfond, till vilken fotbollsspelare har fått betala in delar av sina löner och sin bonus. Denna fond har nu kollapsat vilket innebär att spelarna inte får ut sina pengar. Spelare som Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy och Edwin van der Saar kan därför inte räkna med att få någon pension.

Det holländska spelarförbundet kritiseras för att ha misskött ekonomin efter att ha förlorat motsvarande 600 miljoner kronor på börsen. 400 spelare har redan slutat betala in och fler lär följa deras exempel.

Men Dennis, Ruud och Edwin lär nog ha stoppat undan en och annan slant under sin karriär och ska väl överleva på något sätt. Däremot så blir det nog svårare för spelare i de lägra divisionerna, som inte har några miljoner på banken.