Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger försvarar Bergkamp.

Wenger till försvar

tis 29 okt 2002 kl 21:36

- Dennis Bergkamp spelar inte fult! Under tisdagen gjorde Le Boss sitt första offentliga uttalande efter lördagens incident som kan få tunga konsekvenser för Bergkamp när FA granskat ärendet.

Wenger säger sig ännu inte ha studerat vad som egentligen hände mellan Bergkamp och Blackburns Nils-Eric Johansson. Ändå går han till försvar och säger att Bergkamp aldrig skulle försöka skada någon avsiktligt. Istället kan det hela ha varit en "nervös reaktion", tror Wenger. Han är också beredd att rätta sig efter vad FA än kommer att besluta i fallet.

Le Boss synes irriterad över det utrymme händelsen fått i engelsk media. Att inte händelsen uppmärksammades av vare sig domare eller Blackburns manager Graeme Souness under själva matchen tyder på att det hela var en "isolerad företeelse" blir Wengers analys.

Peter Weyde