Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Upson säger adjö till Arsenal.

Upson lämnar Arsenal

tor 23 jan 2003 kl 02:35

Matthew Upsons vara eller icke vara i Arsenal har diskuterats en tid. I går blev det klart. Kontraktet med Birmingham är på tre och ett halvt år.

Matthew Upson kom till Arsenal för fem år sedan.
Inköpt av Arsene Wenger som tilltänkt ersättare till Tony Adams.

Efter flytten från Luton Town spelade mittbacken till sig en fast plats i det engelska U 21-landslaget, men så kom den svåra knäskadan hösten 1999. Och efter det så lyckades aldrig Upson etablera sig i Arsenals A-lag.
Under hösten och vintern har 23-åringen varit utlånad till division 1-laget där han gjort stor succé.
- Utlåningen gjorde det lättare för mig att lämna Arsenal. Jag gillade verkligen att spela varje vecka. Jag hittade formen igen, men att komma tillbaka till Arsenal och bara spela en match på sex veckor var inget som jag tyckte var så kul, säger mittbacken.

Och så hörde Steve Bruce, manager i Birmingham City, av sig.
Han ville köpa loss Upson, men Wenger ville ha honom kvar. Le Boss sa att det var upp till honom själv att välja.
Det gjorde valet för Upson ännu lättare.
- Mr Wenger lät det vara upp till mig. Jag tror att han ville ha mig kvar, men när en manager ger en möjligheten att lämna så är det nog dags att röra på sig.

Enligt The Sun så får Arsenal £700 000 i ett första skede från Birmingham. Klarar de nytt kontrakt erhåller AFC lika mycket till och när sedan Upson gjort ett uppgjort antal A-lagsmatcher så rasslar ytterligare £800 000 ner i klubbkassan.

Så här säger Bruce om Upson:
- För att vara riktigt ärlig så är det ruskigt mycket pengar med tanke på det ekonomiska klimatet, men Matthew har alltid varit min nummer 1 signing och han har allt som krävs för att spela på högsta nivå.

Kan inte mer än att önska Matthew lycka till, men det svider i Arsenal-hjärtat att se ÄNNU en ung engelsk talang försvinna.
Varför säljer vi inte Igors???