Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Confederations Cup - ett skämt!

sön 5 jan 2003 kl 21:21

Jag tror nog att våra rödvita hjältar tycker att det är skönt med en veckas ledighet från match. Det har ju varit match i stort sett var tredje dag de senaste veckorna. Förhoppningsvis kan de spelare som är halvskadade och sjuka hinna bli spelklara till Birminghammatchen nästa lördag. Vet någon förresten om den visas på Canal+?

Julhelgen har varit härlig. Om bara Gilberto Silva hade tryckt dit bollen i nätet bakom Kirkland hade helgen varit komplett. Nu verkar det ju som att Pool mer och mer försvinner som hot om titeln men det hade ändå varit gott att få klippa till dem ännu en gång. Det sorgliga är att om man läser tidningarna dagarna efter verkar alla istället tycka att Liverpool var värda segern och att Jeffers är en filmare. Personligen har jag sett tydligare filmningar utan att det har blivit skriverier för det. Om du frågar mig verkar Houllier vara desperat. Ännu bättre blir det ju när Sir Alex lägger sig i debatten ... patetiskt!

Nu till den så kallade Mickey Mouse cup nämligen Confederations Cup. Wenger är vansinnig som vanligt när det gäller landslagsspel och denna gång håller jag med honom till 100%. Ingen spelare vill deltaga och det kan man ju förstå. Det betyder ju att de riskerar att mer eller mindre spela tre hela säsonger utan vila. Först VM 2002, sen Mickey Mouse cup 2003 och sommaren efter det kommer EM. Om Frankrike skulle nå final i sommar betyder det att den spelas den 29 juni och sen startas försäsongen med Arsenal den 5 juli. Rolig semester eller?

Själv lyckades jag, med Chelseamatchen i bakhuvudet, övertyga min sambo att vi skulle fira nyår i London. Eftersom matchen spelades mitt i veckan gick det ju hitta billiga flygpriser hos RyanAir och en resa blev ekonomiskt genomförbar. Känslan är obeskrivlig när tåget på Piccadilly Line åker förbi Holloway Road och man vet att nästa station är "hem?" Jag kan rekommendera er som tänkt åka för att se en match att vara på Highbury minst 90 minuter innan matchstart. Då kommer nämligen spelarna med bussen och fansen tar emot dem. Ganska mäktigt faktiskt.  Just denna dag spöregnade det men det hindrade inte mig och många andra från att stå vid staketen och skrika när Henry, Pires och övriga spelare klev ur bussen. (mer om detta i min reserapport som jag ska skriva så fort jag har framkallat bilderna)

Nu är det ett nytt år och det betyder en ny chans för oss att vinna MFF-support Cup. Jag hoppas att alla ni där hemma som är sugna på att lira ställer upp. Vi kanske till och med kan ställa upp med två lag detta året. Min egen hårdträning börjar denna veckan, jag hoppas att ni andra gör likadant (Jocke, hoppas att du känner dig träffad).

Champions!