Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

When the going gets tough, the tough gets going

mån 31 mar 2003 kl 11:21

Eller; Den som inte kan döda en match har inte i CL att göra. Nu borde vi ha lärt oss läxan. Vi borde ha förstått. Polletten måste ha ramlat ner vid det här laget.

"Historiskt sett har alltid de riktigt framgångsrika lagen också spelat en attraktiv anfallsfotboll", sa Wenger för en tid sedan. Det var innan uttåget ur CL kan väl tilläggas. En annan sak som bör tilläggas är att dessa framgångsrika lag inte bara har kunnat spela ut sina motståndare i 70-75 minuter utan även haft förmågan att knyta till säcken resterande tid utan att generera ett orimligt högt antal hjärtpatienter till den redan hårt belastade sjukvården. Saken är nämligen den att när man mäter sig med de stora grabbarna ute på kontinenten så krävs det inte bara att man skapar chanser och gör ett och annat mål utan när det uppdraget är slutfört så ska matchen spelas av utan att burväktaren får flyga som en rikoschett mellan stolparna för att ändå tvingas kapitulera två minuter in på övertiden. Nu kanske vän av ordning tycker att jag börjar upprepa mig men det kan inte hjälpas. Här i ligger nämligen anledningen till att vi åter igen står utanför och sträcker våra gamnackar för att kunna få en skymt av de stora pokalerna när dessa slutligen ska fördelas. Vi kan skylla på enskilda spelare som gör enstaka, men likväl avgörande, misstag som blir sista spiken i kistan. Vi kan skylla på närsynta rättsskipare eller på felaktiga laguttagningar. Det blir ändå bara dåliga bortförklaringar. Att kunna spela på resultat är, internationellt sätt, skillnaden mellan att vinna eller försvinna. Brister det i detta kunnande så kommer någon till slut tappa sin markering, sparka hål i luften eller stå på öronen i vårt straffområde.

Le Boss har, rättmätigt, lovordats för att han tvättade bort "boring-boring-stämpeln" men ett tillrättavisande är ändå på sin plats. Som "gammal" försvarsspelare får jag ståpäls varenda gång jag tänker på "The famous four". Gjorde vi ett mål så kunde man lugnt luta sig tillbaka och räkna hem segern. I ligan är det oftast inte så noga om man släpper in en balja eftersom man mot de flesta lagen kan räkna med att det trillar in både två och tre bollar i "rätt" nät vad det lider. Så funkar det inte i Europa.

***

Robinson-Paul har setts rekognosera terrängen i London. Han hävdar dock med en åsnas envishet att det inte är meningen att han ska flytta sitt läger utan det är enbart i investeringssyfte. Yeah, right! Känns som om han är näste man att röstas ut från Ellen Road. Är man värd några tusen pund så står man ju som bekant inte så högt i kurs på örådet i Yorkshire. Dessutom rapporterar leedsunited.com att Risdale själv har blivit utröstad från styrelsens eget öråd efter en förlust på £17.2 miljoner under räkenskapsårets första halva. Får man gissa att han la den svarta rösten på Pålle? Frågan är bara vem han ska utmana på andra sidan? Satsar han på att fånga fler kändissnattare än Van Der Sar på Harrods eller jammar han igång en blues på Fly Emirates flight till London i bästa BB Kingstil? Eller siktar han på självaste THOF? Framtiden får utvisa vad agent Anders Lundin har för alternativ i benfickan.

***

Har oftast väldigt svår att förstå det eviga hackandet på domarna. Vilken lycka att få lira med dessa rättsskipare! Sen får man ju faktiskt acceptera att det är människor och inga robotar med ögon runt hela skallen. Skulle för övrigt själv ha svårt att en hoper tekniska hjälpmedel så som målkameror och annat. Tror faktiskt inte att det är många spelare där ute på gräsmattan som har lägre felprocent än dessa svarta riddare, löneskillnaden till trots.

***

Anser dock att "videoavstängningarna" borde bli fler. Framför allt vad gäller filmningar.

***

Så var Gullbrandstorps gräspremiär avklarad, 2-2 mot Masthugget från götet. GAIS bägge mål inskyfflade av "Mike" Höglin. Själv har jag ont i benen.

***

Så slutligen en sak som inte borde ha sagts, denna gång med viss Arsenal-anknytning:
"The Georgian goalie was just wonderful. It could've been Dave Seaman in drag".
RAY WILKINS, Sky Sports

SUPER-MAC