Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Nya bortatröjan nåt positivt i alla fall

mån 14 jul 2003 kl 19:45

Efter en het dag på playan i Västerås kom man hem till kära vännen och fick då se att den visade upp vår nya bortatröja. Kära vännen är förstås datorn och bortatröjan tillhör oss - Arsenal.

Det har varit guld, blått, konstiga mönster och annat hockuspockus. Nu är vi tillbaka till en tröja som vi SKA ha.
Kanonjärerna från norra London ska spela i gula bortatröjor - så är det bara.
Äntligen, var det första som jag tänkte när Wenger kom sprintade genom skärmen. F*n vilken snygg tröja.

Skönt att det äntligen kom nåt positivt från Highbury tänkte jag också.
Sommarn har ju annars varit mest frustrerande - kanske den mest frustrerande på länge. Mycket snack och minimal verkstad är det som gäller.
Expertisen - dvs vi supportrar - är ganska eniga om vad som behövs.
Först en bra keeper, sen en bra mittback och kanske även, om stålarna räcker, en extra anfallare för att avlasta Henry en smula.
Jag vågar föresten inte ens tänka på vad som händer om han går sönder och missar hela säsongen.
Ska vi förlita oss på att Franny - fox on the bench - och Wiltord i anfallet?
Knappast om vi vill vinna ligan.
Inte ens i närheten om vi ska ta oss vidare från Champions League-gruppen.

Men som sagt - en anfallare känns som en utopi när vi inte ens kan vaska fram en bra målis som ska ersätta Seaman.
Tycker att Le Boss har agerat en smula knepigt i denna fråga. Han har hela tiden - ja i alla fall sen Seaman lämnade - vetat och uppenbarligen tyckt att vi behöver en ny målvakt. Men det är idag den 14 juli och fortfarande har ännu inget hänt trots att Arsenal ryckt i varenda målis i hela Europa enligt de engelska blaskorna.
Jag ser en ny målakt som A och O när det gäller värvningar.

Vi har förlitat till Seamans kapacitet i ett decenium, men kan så inte längre göra. Taylor eller Shabaan är inte samma sak - och kommer förmodligen aldrig att bli det heller.
Försvaret kräver trygghet från en stabil sista utpost och det måste Wenger hitta innan sommaren är över annars är jag rädd för att vi kan skriva av alla guldhopp redan från början.

Jag är nog lika övertygad om att en till mittback av klass också är ett måste. Ska dock inte döma nye schweizaren Sanderos eftersom jag inte sett honom, men jag tror inte att han går in och tar en ordinarie tröja direkt. Däremot kanske han kan bli grym på sikt. Keown kommer att vara lika skadebenägen som vanligt och han är dessutom en säsong äldre. Cygan lämnade väl bara en roman med frågetecken efter sig från förra säsongen. Och där står Wenger. Campbell bör ha en ordinarie stabil mittbackspolare. Hade hoppats på Gallas, men det verkar ju som att han blir kvar i Chelski. Kanske kan Mexes vara mannen vi söker, även om jag tror att Chivu hade varit den perfekta lösningen.

Drömmer fortfarande att få se Trezeguet tillsammans med Thierry på topp i Arsenal, men jag har insett att den drömmen inte kommer att gå i uppfyllelse. I alla fall inte denna sommar. Däremot så börjar det lukta en Wenger-presentation snart och bli inte förvånade om han kliver ut på Highbury och visar upp Patrick Kluivert för världspressen som sitt första nyförvärv. Kan mycket väl tänka mig att så kan ske. Skulle vara en grym värvning och dessutom skulle vi kunna lasta iväg både Jeffers och Kanu utan att det märks ett dugg. Känns i och för sig som man kan göra det redan nu, men om nåt händer så är det ju bättre att ha Jeffers på plan än ingen alls.

Till sist:
Nu laddar vi som bara den inför Malmö den 25-27 juli. Du som inte planerat in det i filofaxen gör det nu. Stryk allt annat!
En medlemsresa mot Fulham är på g. Vi kollar med Arsenal om vi kan få loss ett stort antal biljetter. Vädra era åsikter i forumet. Passar datum osv.
Tips och idéer till nya numret av Kanonmagasinet skickas till kanonmagasinet@arsenal.se.
Nu ska guldet tillbaka!

Sola försiktigt så syns vi i Malmö!