Medlemmar: 3022 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hoyte kan få chansen.

Spelare kallas hem

tis 30 sep 2003 kl 09:50

Flera tunga namn saknas inför kvällens CL-möte i Moskva. Då väljer Wenger att ta in det unga gardet. Några kommer att sitta på bänken ikväll. I ett möte Arsenal är piskade att vinna.

Jeremie Aliadiere, Justin Hoyte, David Bentley och Stathis Tavlaridis. Detta är Arsenals unga fyrklöver som kan få chansen att hjälpa Arsenal till en fortsättning i Champions League. De unga spelarna får ta plats i ett skadedrabbat Arsenal, som inte har rådatt åka ifrån Moskva poänglösa om ambitionen att fortsätta europaspelet ska upprätthållas.

Att Wenger nu söker få in spelare från reservlaget i truppen kan också komma att få betydelse för den fortsatta säsongen i Premier League. Ännu vet ingen hur hårda de disciplinära straffen och dess konsekvenser blir efter "slaget på Old Trafford".

Det kan också bli aktuellt att ta hem utlånade spelare som Moritz Voltz (Fulham), Jermaine Pennant (Leeds) Liam Chilvers (Beveren) och Sebastian Svärd (FC Köpenhamn) redan under hösten.

Francis Jeffers (Everton), Igor Stepanovs (Beveren) och Gio van Bronckhorst (FC Barcelona) är uthyrda en hel säsong och kan inte tas hem enligt UEFA:s regelverk.

Enligt uppgifter i The Sun under tisdagen sade sig även van Bronckhorst må så pass bra i Spanien att han gärna önskar att han får stanna kvar i Barcelona på sikt. Liknande uttalanden har tidigare kommit från Jeffers, som tycks trivas bättre i Everton än i Arsenal.

Att Arsenal hyrde ut så många av sina spelare inför denna säsong uppges av flera oberoende media ha flera skäl. Dels för att ge yngre spelare mer matchtid, men även för att förstärka föreningens ekonomi.

Peter Weyde