Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Gott och blandat

sön 23 okt 2005 kl 16:13

Arsenal har tappat stinget verkar det som. Arsenalsupportrarna å sin sida verkar ha drabbats av solsting hela bunten.

Kraven som man ställer är skyhöga. Man kan tvista precis hur länge som helst huruvida det är rimliga krav eller ej, men det är ett intressant fenomen. Jag undrar lite hur bra det måste gå för att vi ska dämpa frustrationen hos supportrarna. Räcker en FA-cupseger?

Varje match jag ser med Arsenal den här säsongen så slåss supportrarna om vem som var sämst på plan och alla matcherna hittills har varit de sämsta Arsenal någon gång har spelat. Alla verkar ha minnen som en guldfisk. Southampton hemma -04 2-2, Rosenborg borta -04 1-1, West Brom h -04 1-1, Bolton b -05 0-1. Man kan fortsätta så länge, det finns en hel uppsjö matcher som är det sämsta vi har sett. Då ska vi inte glömma att nämna FA-cupfinalen i våras. Den är nog i särklass det sämsta jag har sett på länge, men triumfen är det som sitter i. Vi kan fortfarande triumfera, sannolikheten är väl störst att det blir ytterligare en FA-cuptitel i maj.

Jag åtminstone har helt givit upp hoppet om en ligaseger i år denna sista säsong på Highbury. Chelseas miljarder har räckt till för att köpa ett lag som är fruktansvärt bra, fruktansvärt effektivt och fruktansvärt opersonligt. Det känns tyskt på något vis. Jag har svårt att se att något lag i Premier League ska kunna rubba dem från ligatiteln, allra minst när man ser dem slå Liverpool med 4-1 på Anfield. Nu spelade de 1-1 mot Everton borta. Första poängförlusten för Mourinho. Det svider nog inte alls, ungefär som när en fluga kissar på dig. Det kan bli så att det laget visar att vårt unbeatable rekord var väldigt lätt att slå....

Efter tre raka segrar i Champions League så tror många att vi har en chans att ta den titeln. Inte jag. Säsongens matcher är förklaring nog.

Är det mer än jag som är fullkomligt jävla mega supertrött på den nyare tolkningen av offsideregeln? Det är tydligen så att en spelare som inte anses påverka spelet inte är offside. Men om samme kille bara tar ett steg upp jämsides med backlinjen sekunden innan han trycker dit ett mål så är han onside. Van Nistelrooy är mästare på det där. Min åsikt är klar. Är någon spelare offside så ska det blåsas. Linjedomaren har inte en möjlighet att kolla efter vart passningarna går eller huruvida backarna har koll på motspelarna. Som back får man förutsätta att en spelare som står offside kan lämnas utan bevakning.

Trelleborg klarade sig kvar i Superettan. Där ser ni varför jag inte kräver mer av Arsenal. ;D

Text: Magnus Ahlden