Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan van Persie öppna säsongens målskytte mot Newcastle?

Inför Arsenal - Newcastle

fre 29 aug 2008 kl 12:27

Efter förra veckans debacle mot Fulham återstår endast ett alternativ denna helg - tre poäng.

Arsenal brukar ha förvånansvärt lätt mot Newcastle, ett lag som under åren haft flera stjärnor och spenderat mycket pengar utan att lyckas. Av de senaste tio hemmamötena lagen emellan har Arsenal vunnit åtta och förlorat endast en. Bra statistik som inte ser ut att försämras om man tittar på vilka spelare som saknas i bortalaget.

Martins, Duff och Viduka är alla borta vilket borgar för att Michael Owen återigen spelar på topp för Newcastle. Michael Owen är förstås en duktig fotbollsspelare men borde inte ensam kunna luckra upp vårt försvar som troligen återser Kolo Touré bredvid Gallas.

Matchen mot Twente var tyvärr ingen värdemätare på var laget nu befinner sig formmässigt. Det låga tempot gjorde att det såg bättre ut än vad det var och ingen ska tro att det kommer att vara lika lätt att rulla runt nye Coloccini i Newcastles försvar.

Om van Persie ser till att skärpa till sig lite i just skärpan framför mål så borde vi kunna se fram emot 20 mål för honom under säsongen. Jag tar tacksamt emot hans första bakom Shay Given.

Cesc lär ta plats på mittfältet igen och kanske slipper vi då se Eboue från start överhuvudtaget. Säker kan man aldrig vara, men jag gissar på att Denilson, Walcott och Nasri delar mittfältet med Fabregas. Försvaret blev ännu mer givet nu när Senderos försvann och det blir Touré, Gallas med Sagna och Clichy som ska säkra att Manuel Almunia kan filosofera kring livets väsentligheter medan han suger på ett grässtrå.

Adebayor, årets transferföljetong bör fortsätta sin "jag-älskar-Arsenal, jag-lovar" återbetalning och stänka dit ett par baljor.

Matchen ses på Canal + med start 18.30 för er som inte kan ta er till närmsta pub och se den i gott sällskap med andra Gooners i arrangemanget "månadens match"