Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal och Eboue ska se upp med Lisandro säger Portosupportern Alexander Pires.

Fansens syn på CL-lottningen

tor 4 sep 2008 kl 12:24

Jag slängde iväg fem snabba frågor till  Porto och Fenerbahce-redaktionen på Svenska fans och fick svar av Alexander Pires (Porto) och Caglar Önal (Fenerbahce)

1. Vad anser ni om gruppen? Svår eller lätt
A: Det blir en knepig historia, FC Porto har förlorat 2-3 viktiga spelare Assuncão framförallt men även Quaresma. Man har dock fyllt på med flera nya spelare som lovar gott, men med detta i bakgrunden så tror jag det blir svårt, vi har i stort sett 5-6 spelare som behöver få spela in sig i laget för att vara 100% i CL. Tror att det faktist är fördel Arsenal och Fenerbahce, trots vår CL-historik och erfarenhet. Detta är antagligen vår svåraste grupp hittills i CL sammanhang.
C:  Finns inget som heter lätt i CL. Känns som en jämn grupp, ser dock Arsenal som favoriter.

2. Vem tycker ni blir er svåraste motståndare?
A: På pappret är det Arsenal, men Fenerbahce borta och Dynamo Kiev borta ser jag som nyckelmatcher. Arsenal borde kunna gå vidare relativt komfortabelt, men en varningsensfinger vill jag höja för både oss och turkarna. Arsenal får de inte lätt, men borde ändå gå vidare. Förra året vann vi vår grupp före Liverpool.
C: Arsenal

3. Vem i Arsenal kommer att bli svårast att möta?
A: Arsenal publiken givetvis!!! men om vi snackar spelare tror jag på Adebayor och Van Persie.
C: Adebayor, livsfarlig.

4. Hur går det för er i CL?
A: Målsättningen´är kvartfinal som alltid. Men jag är pessimistisk denna gång och tror tyvärr det blir UEFA-cupen för oss efter sex omgångar. Allt avgörs mot Fenerbahce och Dynamo Kiev. lyckas vi ta poäng mot Arsenal är det bara en bonus.
C: Tror på minst en andra plats i gruppen, därefter kan allt hända. Små marginaler kan avgöra. Med bra form varför inte semifinal.

5. Vem ska vi se upp med i Porto respektive Fenerbahce?
A: Jag tycker ni bör se upp för Lisandro, Lucho, Hulk och en pigg Mariano Gonzalez. I Fenerbahce kommer jag bara på Deivid. Jag vill passa på att önska lycka till Arsenal och Fenerbahce kära vänner.
C: Alex och Guiza känner ni nog till men Semih Senturk bör ni se upp för.