Medlemmar: 8903 st.

Arsenal körde över Porto - Adebayor nätade.

Arsenal krossade Porto - 4-0

tis 30 sep 2008 kl 21:44

Robin van Persie öppnade målskyttet efter cirka 30 minuter - och sedan var det bara ett lag på banan.

Tänk vilken skillnad det kan vara på bara några dagar. I lördags var det underskattning och dålig inställning och en rejäl näsbränna och i dag var det löpningar, skott och framför allt mål. 4-0 var smickrande siffror för bortalaget, det både kunde och borde ha blivit flera mål ytterligare för Arsenal.

Porto hade en kort period i den första halvleken där de hotade en aning, dels hade de en kontring efter en Arsenal-hörna som slutade med en nick i översidan av ribban och sedan även ett distansskott som Almunia gjorde en fin räddning på - men i övrigt var det Arsenal, Arsenal och sedan ännu mer Arsenal. Porto låg på försvar och fiskade efter kontringar, men några sådana fick man ytterst sällan möjlighet till. Arsenal höll i bollen på ett bra sätt och ju längre halvleken gick desto mer kändes det som om det bara var en tidsfråga innan det skulle bli mål, och i den 31:a minuten höll inte längre bortaförsvaret. Fabregas smekte fram bollen till den djupledslöpande Adebayor som tittade upp och passade van Persie som kunde stöta in bollen i tomt mål.

2-0 kom cirka tio minuter senare och det gjorde det, hör och häpna, på hörna! Robin van Persie lyfte in bollen och där stack Adebayor upp skallen och nickade bollen ner i marken och upp i ribban och in.

Porto var därmed ett slaget lag, och kom under resten av matchen knappt ens över mittlinjen med bollen under kontroll. Arsenal gjorde också 3-0 i början av andra halvlek, men då Viaklant Sport hellre visade reklam än fotboll så vet jag i skrivande stund inte hur målet gick till mer än att van Persie gjorde målet genom att skjuta i målvaktens bortre hörn från en position till vänster i straffområdet.

Resten av matchen var mer eller mindre en fråga om hur många mål Arsenal skulle vinna med. Det blev ett mål till när Adebayor slog in en straff, men som tidigare nämnts så kunde det ha varit ett par mål ytterligare. Arsenal spelade ut hela registret mot mer eller mindre uppgivna motståndare, men det blev lite för mycket av det goda ibland så där det kanske borde ha skjutits blev det en passning för mycket.

Sammantaget var det ändå en mycket bra insats av Arsenal. Nu gäller det att ta med sig det till lördagens ligamatch också, Sunderland borta är inget ställe man bara åker till och hämtar tre poäng utan ansträngning.

Arsenal-Porto 4-0
Domare: Herbert Fandel, Tyskland
1-0 (31) van Persie
2-0 (40) Adebayor
3-0 (48) van Persie
4-0 (71, str) Adebayor