Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är Gallas verkligen skadad eller är han petad?

Dags för revansch mot Stoke

fre 31 okt 2008 kl 22:12

Chocken från i onsdags har knappt lagt sig men nu gäller det för spelarna och även fansen att ladda om inför matchen mot Stoke.

Det är oerhört viktigt att Arsenal vinner i morgon. Annars är risken stor att det börjar pratas och skrivas om kris i Arsenal. En typisk Arsenalmatch där motsåndarna knappt får röra bollen vore naturligtvis välkommet. Sen vore det helle inte fel att hålla nollan efter fyra insläppta i onsdags.

Det ryktas om bråk i omklädningsrummet efter kollapen som Spurs i onsdags. För mig är det i så fall ett hälsotecken. Det betyder förhoppningsvis att spelarna verkligen bryr sig. Jag hade varit mer orolig om det tog lätt på ett sådant poängtapp. Det ryktas även om att Wenger ska peta spelare som någon form av straff efter insatsen i onsdags. Om detta är en mediaprodukt eller sann fakta återstår att se.

Enligt rapporter är Gallas skadad och missar därmed matchen. Vår eminenta bloggare Asplund är inne på linjen att fransmannen inte alls är skadad utan rentav petad. Detta kan man spekulera länge kring men hur som helst så ska det bli spännande att se Kolo Toure och Silvestre ihop i mittförsvaret. Efter att ha släppt in fyra mål kan det ju inte bli mycket sämre i alla fall. Till sin hjälp gissar jag att de får Clichy och Sagna.

I övrigt rapporteras det om att Eboue också är skadad och inte tillgänglig i morgon. Det betyder med all säkerhet att Walcott återigen startar, vilket han troligtvis gjort i vilket fall som helst.

Stoke har lyckats skrapa ihop tio poäng på lika många matcher och de spelar som jag förstått ett typiskt spel för nykomlingar. Mycket kamp och långbollar. Sitt största hot är fasta situationer och då kanske framför allt långa inkast från kultfiguren Rory Delap. Farligast framåt är annars Ricardo Fuller som är en helt OK målskytt.

I övrigt kan nämnas att matchen döms av en utav Englands mest omtalade fotbollspersonligheter, nämligen Rob Styles. Det kan bli en historia i sig.

Trolig startelva:

Almunia (skärpning tack)
Sagna (kan bättre)
Silvestre (led gärna backlinjen)
Toure (upp till bevis)
Clichy (spar oss juniormisstagen)
Walcott (lite mer effektiv tack)
Fabregas (dominera som vanligt)
Denilson (kan bättre)
Nasri (ser lovande ut)
Adebayor (fortsätt gör mål)
van Persie (bäst på plan sist?)