Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nasri och RvP nätade. Arsenal vann.

Theos inhopp avgjorde

lör 18 okt 2008 kl 16:22

Arsenals första halvlek var svag och tempofattig. När Theo Walcott kom in efter paus höjdes tempot och Arsenal kunde vända matchen.

Det såg rejält darrigt ut i inledningen av matchen. Debuterande Silvestre och lagkapten Toure förmådde inte organisera försvaret på något vidare bra sätt, samtidigt som Alex Song var helt vilse på högerbacken i skadade Sagnas frånvaro. Det kom därför inte som en chock att gästerna tog ledningen redan efter tio minuter. Osman samspelade med Pienaar och kom enkelt igenom det passiva Arsenalförsvaret - som dessutom fick usel hjälp från mittfältet i den här situationen. På bänken satt Wenger och såg surare ut än någonsin, vilket man också kan förstå efter den fösvarsinsatsen.

Arsenal kom igång något efter i den avslutande delen av halvleken. Robin van Persie fick ett par fina lägen, utan att vara säker i avsluten. Annars anonyme Nasri fick ett jätteläge framför mål, men en Evertonförsvarare fick en tå på bollen och fransmannen gjorde ett hål i luften.

Toure skadade axeln i samband med att han föll olyckligt vid en hörna, men spelade ändå klart halveken. I paus byttes han dock ut mot Walcott samtidigt som Song tog plats bredvid Silvestre och Eboue gick ner som högerback. Almunia fick ta över kaptensbindeln.

Everton var nära att utöka sin ledning direkt i andra halvlek då Yakubu fick fritt läge med Almunia. Spanjoren var alert och fick tag på bollen framför fötterna på Toffeesanfallaren. Utan att överdriva en oerhört viktig räddning.

Arsenal kunde kvittera i anfallet efteråt. Återigen blev det utdelning på en hörna då bollen gick till Silvestre utanför straffområdet och han släppte den till Nasri som klippte till direkt. Bollen touchade på Lescott och gick in i mål bakom en skymd Howard. 

Med Walcotts speed och högre utgångsposition på högerkanten än Eboue skapade Arsenal bättre tryck mot Evertonmålet. Bästa chansen gick till van Persie, som återigen missade målet i ett fint läge. Han måste verkligen bli mer effektiv framför mål. Holländaren kunde till sist ta revansch på sig själv efter alla missar då han stod rätt placerad framför mål när Howard räddade Cescs skott. Returen studsade till van Persie som enkelt kunde placera in den i mål med en nick.

Arsenal föll tillbaka något efter målet, men Everton förmådde inte skapa några chanser. Istället fick Walcott göra sitt första ligamål på Emirates. Han hittade inhopparen Diaby på högerkanten och efter några dragningar lade mittfältaren tillbaka bollen till Theo som sköt in den mellan benen på Howard. Ett mycket bra inhopp av Walcott, och han gör sin plats i startelvan allt säkrare.

Det var ingen helgjuten laginsats av Arsenal. Song gjorde en av sina sämre matcher fö året och Silvestre såg ringrostig ut, även om han spelade upp sig ju längre matchen led. Cesc var inte så delaktig i spelet som man skulle önska och även Nasri försvann ur matchen långa stunder. Anfallarna måste höja sig ytterligare en nivå, för annars måste Bendtner och Vela snart få chansen på allvar.

Det tyder på stark moral att återigen komma tillbaka efter ett underläge, samtidigt som det var slarvigt att släppa till Evertons mål. Hoppas att Arsenal kan fortsätta bygga på känslan från den andra halvleken nu när säsongen börjar på allvar.

Laguppställning:
Almunia 7
Song 4, Toure 7 (Walcott 8, 46), Silvestre 6, Clichy 8
Nasri 7 (Diaby 83), Denilson 4, Fabregas 5, Eboue 5
Adebayor 5, van Persie 6

Ej använda avbytare: Fabianski, Hoyte, Gibbs, Ramsey, Vela

Målskyttar: 0-1 (9) Osman, 1-1(48) Nasri, 2-1 (70) van Persie, 3-1 (90) Walcott

Domare: P. Walton