Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Walcott starta i Istanbul?

Time for Turkish delight?

mån 20 okt 2008 kl 19:51

Arsenal åker till Istanbul för att hämta tre poäng. Inte helt lätt med tanke på det enorma trycket på läktarna. Wenger hoppas dock att Arsenals spel tystar publiken.

Ingenting är så lätt som det sägs. Man brukar säga att det räcker med kryss borta och vinna hemma i Champions League för att gå vidare. Det är sant om man också gör det. Vi kryssade borta mot Kiev och krossade Porto hemma. Matchen mot Fenerbahce liknar dock inget annat rent atmosfärmässigt. Det brukar vara helvetetiskt i Turkiet, historierna om våld mellan engelska och turkiska supportrar kan göras lång och inne på arenan brukar det nästintill koka över.

Arsene Wenger menar dock att om Arsenal bara spelar sitt spel och får in en boll bakom turkarnas målvakt så blir det tyst och behagligt att spela boll i Istanbul. Just det där med att vi bara ska spela vårt spel har denna säsongen inte visat sig vara så lätt. Obehagliga förluster och kryss har varit vanligare än att höra Carola waila så förhoppningen är att vi mot Everton startade en segersvit på en tio-femton matcher så vi får igång säsongen.

Arsenal åker till Turkiet utan att kunna använda oss av det ordinarie mittbacksparet Touré och Gallas. Gallas som inte klarade av landsagsuppehållet och Touré som fick kliva av nu senast. Därtill ska läggas högerback Sagna så har vi 3/4 av backlinjen borta. Inget ovanligt och ersättarna lär heta Song, Silvestre och Eboue, om inte Wenger tror att han har ett ess i rockärmen genom att slänga in Gibbs eller Hoyte.

Jag tror att alla Arsenalsupprtrar helst ser att Walcott startar så vi slipper att sitta och vänta till 67:e minuten innan han kommer in och förbättrar matchen. Det vore väl bättre om matchen var bra från början?

Fenerbahce ligger sist i grupp G med 1 poäng efter att ha skrapat ihop den genom 0-0 hemma mot Kiev i förra omgången. I turkiska ligan ligger de inte bättre än 10:a efter 7 omgångar och Europamästare aragones har en del att fundera på. Förhoppningsvis har ingen läsning på sina problem förrän efter dubbelmötet mot Arsenal.

Arsenals trupp: Almunia, Song, Silvestre, Clichy, Eboue, Fabregas, Denilson, Nasri, Diaby, Walcott, Van Persie, Adebayor, Fabianski, Vela, Ramsey, Gibbs, Hoyte, Bendtner, Djourou.