Medlemmar: 8848 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Repris ikväll när Fenerbahce kommer till norra London?

Visa vägen uppåt!

ons 5 nov 2008 kl 06:42

Dags för Champions League-match igen. Fenerbahce kommer på besök och alla förväntar sig en lätt match för Arsenal.

Och jo, det borde bli en lätt match - förutsatt att Arsenal gör sitt jobb och inte bara springer runt och väntar på att någon annan ska lösa problemen. Lördagens match mot Stoke var bland det sämsta jag har sett Arsenal göra på bra länge och det är bara att än en gång hoppas att spelarna inte har fallit ihop totalt utan i stället lärt sig att man måste kämpa i alla matcher.

Förra mötet med Fener minns vi emellertid med glädje. Vi vann med 5-2 efter att Adebayor och Walcott gjort två snabba mål och mer eller mindre dödat matchen redan efter tio minuter. Ingen av dessa två kommer dock att göra mål i kväll då båda är skadade, och de har sällskap av Gallas och Eboue på skadebänken. Sagna som tvingades kliva av i lördags är dock tillbaka. Med tanke på att van Persie är avstängd på lördag misstänker jag att Wenger kommer att spela 4-5-1 för att förbereda laget för matchen mot United på lördag, och jag kan till och med tänka mig att Carlos Vela startar som vänsterytter. Har jag rätt skulle alltså laget se ut så här:

Almunia
Sagna-Toure-Silvestre-Clichy
Denilson-Song-Diaby-Fabregas-Vela
Bendtner

Troligen blir det dock van Persie antingen till vänster på mitten eller som anfallare.

Vid en seger ikväll kan vi bli helt klara för avancemang från gruppen, det blir vi om Dynamo Kiev samtidigt slår Porto på hemmaplan. Vinner vi och Kiev och Porto kryssar så kan vi i teorin fortfarande missa avancemang, men det är nog också mest i teorin.