Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev respass i Ligacupen för Arsenal.

Inte fullt så briljant

tis 2 dec 2008 kl 22:58

Arsenals ungdomar kunde inte stå emot Burnley sedan två försvarsmissar kostat dem dyrt.

Backlinjen var så där svårgissad som jag talade om i införrapporten och att Paul Rodgers skulle återfinnas bredvid Silvestre såg jag inte i min kristallkula. Matchen startade i ett ursinnigt tempo från Arsenals sida och det var bud på mål flera gånger om. I första halvlek radades det upp frilägen men träbenet Bendtner kan inte ta hand om en boll som han får serverat på silverfat. Uppenbarligen är matchen mot Dynamo Kiev hans undantag för idag får han flera bollar som han bara ska lägga in, men skjuter rakt på målvakten.

Jag satt bara och tänkte att med de här lägena så löser det sig så småningom och det tänkte jag fortfarande efter Burnleys ledningsmål. Vårt spel fungerade rätt bra stundtals även om Fabianski såg mer än lovligt darrig ut och Bendtner som sagt lekte Pinocchio.

Ramsey jobbade bra på mittfältet och Merida var pigg på vänsterkanten. Burnley spelade tufft men fair och det var underhållande fotboll till stora delar. Burnley kontrade duktig och debutanten Rodgers gjorde det riktigt, riktigt dåligt. Han spelar inte a-lagsfotboll i Arsenal någonsin igen. Utbytt i halvtid efter att bara ligga under med 1-0 är inget gott betyg. 

I andra halvlek stormade Arsenal på igen och det var bud på kvitteringar flera gånger. Totalt har Arsenal fem eller sex rena frilägen men sätter inte en enda. Istället går försvaret bort sig och Randall kan inte pressa undan McDonald som enkelt kan sätta 2-0 bakom Fabianski. Fortfarande en halvtimme kvar och det kändes som att det fanns möjligheter och kunnande i laget. Vela var pigg och Merida spelade fint och löpte riktigt mycket. Wenger plockade ut både Wilshere som kroknade lite och försvann och Randall som inte åstadkom något i andra halvlek och skickade in Simpson och Bischoff. Simpson var pigg och jobbade bra och Bischoff såg man knappt till alls. Anonym så det förslår denna portugis.

Att åka ut med ett lag med genomsnittsålder 19,3 år är ingen skam ens mot ett Championshiplag. Däremot är det hemskt att se att några av dem som är tänkta att kunna spela i a-laget i Premier League inte håller måttet. Vi talar Fabianski, Bendtner och Silvestre.

Kommentatorn tjatade om Ray Parlous uttalande angående att Bendtner spelar i rosa skor och det ligger något i det. Han verkade på närbilderna själv inse att hans dagar i Arsenaltröjan är räknade.

Burnley - Arsenal 2-0  McDonald 6, 57.

Arsenal: Fabianski (4), Hoyte (7), Silvestre (6), Ramsey (7), Gibbs (7), Rodgers(1)(Lansbury (7)), Randall (6) (Bischoff (6)), Merida (7), Wilshere (5) (Simpson (6)), Bendtner (1), Vela (7) 

Subs not used: Mannone, Coquelin, Steer, Frimpong.
Referee: Andre Marriner (W Midlands).

 Booked: Randall, Merida.

Att: 19 045

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)