Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Diaby nätade, men Villa kvitterade sent.

Rättvist men surt

fre 26 dec 2008 kl 22:33

Innan matchen var vi flera som skulle tagit ett kryss och sprungit. Nu känns det mera surt med de delade poängen.

Arsenal ställde upp med den i stort sett väntade elvan även om jag fått för mig att Touré varit halvskadad och inte alls aktuell för spel. Dessutom ställdes clichy över till förmån för Silvestre vilket fick en del ögonbryn att höjas på Sir Toby´s i Malmö. Djorou slog upp en skada halvtimmen innan match vilket antagligen är förklaringen till att Touré spelade och Arsenal ställde därför upp med en bänk bestående av sex avbytare istället för sju.

Aston Villa styrde matchen fullständigt i första halvleken och vi fick knappt låna bollen och när halva Birminghamlaget träffat stolpe och ribba satt vi bara och väntade på första rasslet bakom Almunia. Statistiken talade bara för Villa som hade alla hörnor, alla skott och allt spel med kvalitet. Fabregas saknades och det enda positiva jag kunde se var att vi åtminstone delvis visade en enorm vilja.

Nåja, det var ju det där med ledningsmålet också. Det kom som en blixt från klar himmel och målskytten var dessutom hyfsat otippad. Denilson kommer ren och sätter den mellan benen på Friedel. Stort jubel bland oss Gooners förstås och en tennisvink till Villasupportrarna. Ledsen, det var inte meningen.

Andra halvlek hinner knappt starta innan Diaby spelar ihop med Eboue och snyggt lägger bollen över Friedel. Gammalt härligt Arsenal väggspel som numera sällan ses annat än på 03-04 DVD:n. Ridå trodde jag då och Arsenal trummade mycket riktigt på och det såg otroligt stabilt ut ända till den 68 minuten. Aston Villa kom egentligen inte så långt även om de hade ett par farliga chanser, tvärtom hade vi en boll i stolpen.

Straffen som Gallas eller domaren orsakar är sur. Dels för att jag är helt övertygad om att den är rätt dömd ända tills man ser den femte reprisen från målvaktens håll. Där framgår det klart att Villaspelaren inte rör bollen som ändrar riktning vilket innebär att Gallas tar bollen. Linjedomaren ser inte detta och flaggar som en besatt därute på långsidan. Domaren ser nog inte situationen så bra utan går på linjedomarens vinkning. Inte mycket att klaga över ändå, svårt att se att de skulle ta ett annat beslut med den vinkeln de har. Barry gör inget misstag och sätter den hur snyggt som helst bakom Almunia.

Efter det målet vädrar Villa förstås morgonluft, men återigen tar Arsenal kontroll över matchen och även om det inte alltid ser helt stabilt ut eftersom vi fortfarande har Touré och Eboue på plan så skapar vi själva faktiskt en del hyfsade lägen. Nasri byts ut mot Clichy och den defensiva inställningen ska kopplas på. Laget vägrar göra det och i den 90:e minuten har varenda gubbe varit uppe på offensiv planhalva och när Villa får ett inkast på mittplan så går halva laget tillbaka i lugn takt medan Villa flyttar upp det mesta de har. Vi har fem gubbar i eget straffområde på övertid, ledning 2-1 på bortaplan mot Villa. Villa har fyra. Givetis kan inte vi försvara oss som Stoke, Fulham, Hull eller till och med West Brom hade gjort och skicka ner tio man framför Almunia, because that´s not the Arsenal way. Jag är bitter för att det är Wengers tabbe.

Hursomhelst. 2-2 är sett till hela matchen rättvist med viss slagsida till Aston Villa. Vi ska vara riktigt glada att vi inte förlorar den här matchen med 3-4 bollar redan i halvlek och helt ärligt så saknade vi alla de ingredienser som vi saknat hela säsongen, självförtroende, passningar, tur och att vi vinner andrabollar. Inget nytt under solen och fortfarande tre poäng upp till ack så viktiga fjärdeplatsen.

Aston Villa - Arsenal 2-2
0-1 (40) Denilson, 0-2 (49) Diaby, 1-2 (69) Barry, 2-2 (90) Knight

Arsenal: Almunia (6), Sagna (8), Eboue (6), Toure (4), Silvestre (7), Song Billong (4) (Ramsey 43 (6)), Denilson (6), Nasri (6) (Clichy 82), Diaby (7), Gallas (7), Van Persie (8).
Subs Not Used: Fabianski, Vela, Wilshere, Bendtner.

Booked: Song Billong, Toure, Diaby, Van Persie.

Goals: Denilson 40, Diaby 49.

Att: 42,585

Ref: Lee Mason (Lancashire).

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)