Medlemmar: 8566 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cardiff nästa för Ramsey och Arsenal.

Ramsey mot sitt gamla lag

lör 24 jan 2009 kl 22:00

Förra säsongen spelade Aaron Ramsey final i FA-cupen med Cardiff. Nu ställs han mot sitt gamla lag.

FA-cupen har som kanske bekant alltid betraktats som de stora skrällarnas turnering, och förra året överraskade Cardiff City genom att ta sig hela vägen till final där de förlorade mot Portsmouth med 1-0 efter att gamle Arsenal-spelaren Nwankwo Kanu gjort matchens enda mål. På vägen till finalen mötte Cardiff dock bara ett Premier League-lag vilket de gjorde i kvartsfinalen då de slog ut Middlesbrough på bortaplan efter seger med 2-0.

Men även om de spelar i The Championship ska vi inte tro inte att det här blir någon enkel match för Arsenal. Cardiff är obesegrade sedan den 22 november och har bara förlorat två av tretton matcher på hemmaarenan Ninian Park den här säsongen.

Wenger har sagt att han kommer att mönstra näst intill ett så starkt lag som möjligt, vilket skulle innebära att två-tre av de som normalt startar på bänken går in från start. William Gallas är tillbaka efter att ha varit skadad och då Gaël Clichy är avstängd är det inte helt omöjligt att Gallas tar vänsterbacksplatsen, men blir det inte han så blir det förmodligen Kieran Gibbs som kliver in där. I övrigt är inga nya skador eller återkomster rapporterade, men om jag skulle tvingas att gissa så tror jag att åtminstone en av Robin van Persie och Samir Nasri får börja på bänken med tanke på att vi möter Everton borta på onsdag och att vi kommer att behöva så pigga och utvilade offensiva spelare som möjligt då. Jag hoppas också på att få se Vela från start,
han har sett bättre och bättre ut på senare tid. Det verkar dock inte som om Eduardo kommer att ingå i truppen, men det kan inte vara långt kvar nu innan han gör debut. Det enda som vi helt säkert vet är att Fabianski står i mål, det är han som är FA-cupmålvakt den här säsongen.

Cardiff har en tidigare Arsenal-spelare i laget i form av anfallaren Jay Bothroyd som var med och vann FA Youth Cup för The Gunners 99/00.
Han blev utbytt i finalen mot West Ham och slängde sin tröja på bänken i ilskan över att ha blivit utbytt och blev sedan såld till Coventry.
Det finns också en annan intressant trivia-koppling mellan lagen då Cardiff var det sista laget att möta Arsenal i FA-cupen på Highbury (vinst 2-1 för Gunners), och då Cardiff nästa säsong flyttar till en ny arena så blir således Arsenal, förutsatt vi slår ut Cardiff, det sista laget att spela i FA-cupen på deras arena.

Så vinner vi då? Ja, gör vi inte det så blir jag både förvånad och besviken. Cardiff är absolut inget soplag, men vinna ska vi göra. Bara spelarna går in med rätt inställning så ska vi kunna nöta ner Cardiff på samma sätt som vi har nött ner andra lag på senare tid. Svårare än så är det egentligen inte.