Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kryss på Goodison Park.

Inte mycket att skriva hem om!

ons 28 jan 2009 kl 23:48

Arsenal lyckades hålla sin förlustfria svit intakt men sättet de gjorde det på var inte roligt att se.

Att det kunde bli en tuff bortamatch mot Everton var ingen nyhet men att Arsenal inte kan visa upp ett bättre spel än vad man gjorde igår. Det gör mig väldigt orolig. Nu fick man med sig en poäng hem trots allt och den ska man tacka sin lyckliga stjärna för. Eller Robin van Persie för den delen. Det visade sig rätt tydligt att om Arsenal skulle göra mål så skulle det vara på en individuell prestation av antingen RvP eller Nasri. Att spela sig fram till 5-6 målchanser i en match som vi är vana vid. Det känns som bortblåst just nu.

Precis som införrapporterna avslöjade så satsade Moyes på ett spel där han kunde utnyttja Fellainis och Cahills styrka i luften. Personligen tycker jag ändå att Gallas och Djourou hade bra koll på anfallsparet i stort sett hela matchen. Men i den 60:e minuten fick Baines all tid i världen för att sikta in sitt inlägg på Cahills panna och då missar inte den f.d. Millwallhuliganen. Något i försvaret måste varit fel vid det tillfället för det var Clichy som markerade Cahill och han hade givetvis inte en chans i luftduellen.

Efter hemmaledningen kändes det som att matchen var körd. Inget i Arsenals spel tydde på en vänding. RvP fick en hyfsad chans fem minuter senare men hans nick hamnade rakt i famnen på Howard. Om jag inte missat något så var det första gången i matchen som Howard gjorde en räddning. Det säger inte så mycket om honom, men däremot väldigt mycket om Arsenal den här kvällen. Laget visade i långa stunder upp ett passningsspel som ett svenskt div 4 lag hade varit missnöjda med. Jag kan inte minnas när jag senast såg ett Arsenal slå bort så mycket enkla passningar. Att man sen inte kan hota Evertons backlinje och målvakt mer än vad man gör är inte imponerande. Då ska man tänka på att motståndarna hette Baines, Lescott, Hibbert och Jagielka. Det är ju inte direkt Puyol, Dani Alves m.fl. vi pratar om...

Kvitteringen kom dock och det var som sagt RvP som frälste oss på nytt. Förhoppningsvis fick våra vänner på medlemsresan uppleva lite "letsgofuckingmental" i alla fall. För hur man än vänder och vrider på det hela så kan det ha varit en mycket viktig poäng man fick med sig hem till London.

Individuell kritik då? Almunia är väl mer eller mindre chanslös på målet och tar det övriga som han ska ta. Inte mycket att säga om. Backlinjen tycker jag ändå gjorde en bra insats mot Cahill och Fellaini. Djourou tar för sig mer och mer tycker. Clichy och Sagna gör det de ska i defensiven men jag hade gärna sett dem mer delaktiga i offensiven. Mittfältet är vårt största problem. Song, Diaby och Denilson springer mycket utan boll och gör ett ok jobb men med boll är de alldeles för dåliga. De skapar inte mycket framåt och slår bort för mycket enkla bollar. Nasri försöker skapa något när han har bollen men det känns som han är för ensam om det. När man såg Adebayor igår ställer man sig frågan om det var Milan och Barca som enligt rykten ville ha honom i somras. Igår hade jag mer gissat på Luton och Leyton O. Enligt mig var han igår helt oduglig. Inte långt ifrån Spursklass på honom. RvP är den man får hoppas på numera. Inte heller han var riktigt bra igår men han gör som sagt ett viktigt mål och det kommer man långt på.

Laget:
Almunia 6, Sagna (72) 5, Gallas 6, Djourou 7, Clichy 5, Nasri 5, Song (72)4, Diaby 3, Denilson 4, Adebayor 3, van Persie 6

Avbytare: Fabianski, Toure, Gibbs, Ramsey, Vela, Eboue (72), Bendtner (72)

Varningar: Diaby, Nasri

Mål: Cahill (60), Robin van Persie (92)

Domare: Andre Marriner

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)