Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger bänkade RvP - det fick han kritik för och det blev mållöst mot West Ham.

Tjänstefel gav bara en poäng

lör 31 jan 2009 kl 20:35

Wenger begick tjänstefel som satte van Persie på bänken mot West Ham. Trots massivt statistikövertag blev det mållöst på Emirates Stadium i eftermiddag.

Arsenals startuppställning gav dåliga vibrationer från början. Alla vi fans som sitter och väntar på match vet att det inte är ett bra tecken om Bendtner startar, oavsett om han gör det vid sidan av van Persie, Vela eller Adebayor. Karln gör inget rätt. Idag var han inte helt hopplös sett över hela matchen för när han blir utflyttad till kanten så börjar han ta för sig och leverera en del hyfsade bollar. Han är bara på tok för långsam och han kan inte finta bort en lyktstolpe.

Eboue fick gå av tio minuter före halvtid och vi tyckte att Wenger visade lite intentioner genom att släppa in Vela. Vela visade direkt att han kan vara en viktig kugge inne i straffområdet och gjorde inte bort sig på något sätt.

Målchanser då? Jodå, det fanns några stycken. En boll i ribban i inledningen, en nick av Adde direkt på målvakten, en cykelspark!! av Touré!! som rensas på mållinjen och några halvfarliga inlägg och skott. Det mesta hade dock Robert Green bra koll på.

Arsenals spel såg stundtals bra ut, vi visade en aggressivitet och en vilja som inte fanns där i onsdags och jag tyckte mig skymta att en del spelare tyckte det var kul att spela boll idag, kanske framför allt Eboue innan skadan. Jag har sett att han fått en del skäll efter matchen idag, men hans insats var godkänd enligt mig med fina positionsbyten och vilja att vinna matchen.

Adebayor måste börja visa mer om han ska vara kvar i klubben. Just nu spelar han betydligt under sin förmåga, men med ett mittfält som vårt får han heller inga bollar att jobba med. Långa bollar funkar ibland, men oftast är det ingen taktik för ett förmodat spelande lag som Arsenal. Det ser desperat ut.

Denilson och Diaby. Visst ett gott jobb, om de spelat i West Ham eller Portsmouth. De saknar kreativitet och kan inte alls axla det som förväntas av ett mittfält i Arsenal. 

Backlinjen okej idag, West Ham hade inte särskilt stor lust att anfalla och en av få farligheter uppstår endast för att Clichy går bort sig fullständigt i offsidefällan. I övrigt var det inte spel på deras halva idag.

0-0 mot West Ham hemma. Tack vare att Aston Villa bara lyckades få med sig samma resultat hemma mot Wigan så lever drömmen om en CL-plats till nästa säsong. Tottenham borta på söndag. Får vi inte se vilja, aggressivitet, klubbkänsla och mål från Arsenal då så kan vi glömma och gräva ner den här säsongen på studs. Bendtner har förhoppningsvis inbokad tid för manikyr då.

Arsenal - West Ham 0-0

Arsenal: Almunia (6), Sagna (6), Toure (6), Gallas (6), Clichy (6), Eboue(7) (Vela 36 (7)), Diaby (5) (Song Billong 90), Denilson (5), Nasri (7), Adebayor (4), Bendtner (6) (Van Persie 68 (6)).

Subs Not Used: Fabianski, Ramsey, Djourou, Gibbs.

Booked: Diaby, Vela.

Att: 60,109

Ref: Steve Bennett (Kent).

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)