Medlemmar: 8782 st.

Robin van Persie gjorde matchens enda mål.

Van Persie sänkte Roma

ons 25 feb 2009 kl 07:50

En straff av van Persie i första halvlek gav oss en rättvis seger mot Roma i första åttondelsfinalen i Champions League. Allt är ändå inte frid och fröjd.

Matchen startade som vi alla hoppades på, med ett Arsenal villiga att offra sig för en vinst. Spelmässigt såg det bättre ut än på länge och det är svårt att inte hålla med Wenger när han säger att det blir ett annat spel när båda lagen försöker spela fotboll. Roma försökte spela på kontringar, men alltsom oftast drabbades de av Arsenalsyndromet; felpassningar och missade löpningar.

Wenger valde att ställa upp med Bendtner och van Persie på topp som väntat, men under matchen spelade Bendtner mer vänsterkant och Nasri mer i mitten och det var ett lyckat grepp sett till skapade chanser. Nasri känns betydligt farligare än dansken när han kommer till avgörande lägen även om Bendnter hade fler av dem under kvällens match.

Arsenal tryckte på i hela första halvlek och gästerna hade ett enda skott på mål som kunde resulterat men Almunia var suveränt på med fingerspetsarna på Mottas skott. I den 37:e minuten får van Persie en korrekt straff då han dras ner av Mexes. Domaren gör allt för att dra ut på tiden genom att peka på att bollen ligger fel och jag tycker mig skönja irritation hos van Persie. Tankarna flög genom huvudet att han skulle missa på grund av det men istället är det en mycket hård välplacerad straff till höger i målet och Doni är i andra änden och letar efter enkronor.

Tempot växlar ner lite efter målet även om Arsenal fortsätter att skapa chanser. I andra halvlek går Roma ut och visar att man gärna vill ha ett bortamål även om de riktiga chanserna uteblir. De kämpar mer i närspelet och har dessutom några fula tacklingar som ger gula kort.

Arsenal radar fortfarande upp chanser och v vinner också skottstatistiken i matchen ganska övertygande. Vårt problem kvarstår, vi är alldeles för ineffektiva. Vi har 4-5 riktigt bra chanser att göra fler mål och Bentner och Eboue får ta på sig de största missarna. Bendtner som gjorde ett riktigt bra jobb med att vara fysiskt stark och få in bollar från kanten, även med att hitta positioner i mitten slarvar dock alldeles för mycket i första touchen och på avsluten. Han duger inte i den rollen ännu och problemet är ju att han inte har snabbheten till att vara kantspringare heller. I dagsläget tror jag att Vela hade varit ett bättre alternativ från start. Bendtner såg faktiskt ut att vilja gråta efter sitt friläge i andra halvlek.

Eboué gjorde också en kanonmatch rakt igenom och fick så när sprungit igenom hela Roma a la Henry. Återigen var det Mexes som stod i vägen, men Eboué var spelsugen och på hugget. Kul att se.

En mycket säker 1-0 seger som borde ha varit större, men spelar vi så här i returen så spelar vi kvartsfinal 7:e april.