Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Bendtner bryta Arsenals måltorka?

Dags att börja göra mål igen

lör 28 feb 2009 kl 18:07

Helgens match mot Fulham kommer i ett läge där våra målskyttar haft svårt att fullgöra sina plikter. Vänder det nu?

Med Adebayor och Eduardo borta är vi i princip piskade till att spela med Bendtner och van Persie på topp. Wenger visade dock mot Roma att en framgångsmetod kan vara att låta Bendtner springa mer ute på vänsterkanten och hålla Nasri inne i mitten. Det gav betydligt bättre spel än på länge och när Bendtner missar kalaslägen gör han det som yttermittfältare och man kanske blir lite mindre irriterad på honom.
Tänk positivt!

Hursomhelst så lär startelvan bara ändras på en enda punkt. Diaby skadades i matchen mot Roma och är borta. Istället kommer troligen Arshavin in. Då finns två möjligheter, antingen låter man honom springa högerloppet eller mitten. Blir det mitten paras han ihop med Denilson som gjorde ett bra defensivt jobb mot Roma. Blir det högern så lär vi få se Song kampera ihop med Denilson vilket dränerar vårt lag på kreativitet.

Fulham har gått bättre än väntat den här säsongen och det är i första hand deras defensiv som imponerar. Vi minns att vi åkte på däng på Craven Cottage och har alltså revansch att utkräva. Till vår hjälp har vi Fulhams oförmåga att göra mål på bortaplan, tre mål på 13 matcher imponerar inte.

Arsenal har sju vinster på senaste tio hemmamatcherna och är obesegrade sedan 22/11 i ligaspelet. Våra senaste mållösa kamper måste vara en plump i protokollet som rättas till i matchen mot Fulham. Tolv matcher kvar att inhämta sex poäng mot Villa. Vi börjar imorgon tycker jag!