Medlemmar: 8780 st.

Nasri gjorde Arsenals tredje balja i Newcastle.

Skön seger mot Newcastle

sön 22 mar 2009 kl 09:12

Det såg lite darrigt ut emellanåt, men siffrorna visar hur klar segern blev till slut. Newcastle saknar allt självförtroende, medans vårt är på topp.

Det är kanske för mycket sagt efter att man har slagit laget som ligger trea från botten med 3-1, men det känns som att Arsenal är tillbaka i en form som gör att vi är med i racet för att vinna saker. Allt stämmer fortfarande inte passningsmässigt även om det såg mycket bra ut idag stundtals. Newcastle försökte verkligen spela boll och det är en gåta att de ligger där de ligger om de visat denna energi i tidigare matcher. Dessutom är deras spelarmaterial bättre än deras ligaposition.

Första halvlek började bra för Arsenal som jag tyckte höll i taktpinnen på ett bra sätt även om mittbackarna Touré och Gallas inte var helt på topp. De tillät framförallt farlige Martins att komma till obehagliga lägen. Just Martins fick möjlighet att slå en straff efter att Manuel Almunia bedömts ha fällt Ryan Taylor efter en misslyckad luftrensning. Ytterst tveksam i mina ögon, Almunia är först på bollen i första läget och i andra är båda på väg ner på marken i alla fall. Martins går fram och slår en rätt välplacerad straff som sitter ifall målvakten går åt fel håll. Det gjorde inte Almunia som lätt klistrade bollen. Man kunde riktigt se på Almunia att revanschen var hans. Touré och han eldade upp varandra sekunderna efter med att sätta huvud mot huvud och vråla. Tändning var ordet.

Arshavin sköt därefter ett skott som Newcastles målvakt Steve Harper mirakulöst räddade. Denne Harper var utan tvekan matchens lirare. Han stod för flera superba räddningar och utan honom hade Newcastle legat under redan i halvtid.

Arsenal skapade chanser och framförallt hade vi några fina kontringar som ledde till avslut. Bendtner var riktigt bra när han fick springa ute på kanten och var fysiskt stark och visade överlag bra bollsinne.

Newcastle var absolut inte ofarliga och det måste vårt försvar ta på sig. Touré och Gallas såg ut att vara aningen vimsiga och Almunia fick mer att göra än han skulle behöva.

Andra halvlek började med några Newcastlemöjligheter och det tog lite tid för oss att hitta tillbaka till vårt spel. Gallas drog på sig en varning i en match som annars innehöll väldigt lite varningar med tanke på de tacklingar som bjöds. Mark Halsey snittar enligt kommentatorn 1,5 gula kort per match vilket han gjorde allt för att inte överstiga idag också. Duff skulle åtminstone haft ett.

Tio minuter in i andra halvlek får Arsenal en frispark efter att Clichy blivit fälld. Arshavin slår in bollen i straffområdet och där står Bendtner och nickar in bollen helt otagbart för Harper.

Innan publiken hunnit sätta sig efter målfirandet så har Martins kvitterat efter sanslöst dåligt försvarsspel av William Gallas. Hans rensning efter att ha blivit tunnlad blir till ingenting och Martins gör det mycket bra genom att bara stöta till med foten och den går snyggt in i bortre.

Två minuter senare får Steven Taylor en tackling av Gallas som gör att han är tvungen att gå ut för behandling. Denna lucka i Newcastles försvar utnyttjar Diaby å det grövsta. Han springer solo genom hela mittfältet och väggspelar snyggt med van Persie och kommer helt fri med massor av yta mellan Newcastles backar. Han sätter den stenhårt i nättaket och vi har 2-1 till The Arsenal.

3-1 kommer bara minuterna senare efter att van Persie spelat fram till Nasri till höger i straffområdet. Nasri gör en fräckis och sätter den i närmsta hörnet, otagbart för Harper och matchen var över för Newcastle.

Istället för skadade Steven Taylor satte Newcastle in Michael Owen, men jag är tveksam till om han överhuvud taget fick rört bollen. Newcastle hade efter våra två snabba mål några få chanser till och kunde mycket väl ha reducerat, men å andra sidan kanske vi borde ha satt ett par bollar till, vilket vi säkert gjort också om det stått 0-0 istället för säkra 3-1.

Ett mycket bra resultat med tanke på att vi har Aston Villa flåsande i nacken till fjärdeplatsen, men med Chelseas förlust tidigare under dagen kanske det är dags att sikta på tredjeplatsen istället. Sex poäng upp nu.

Diabys och Nasris betyg hade varit en poäng lägre om de inte gjort mål, deras insats i övrigt var inte i toppklass.

Newcastle - Arsenal 1-3
0-1 (57) Bendtner, 1-1 (58) Martins, 1-2 (64) Diaby, 1-3 (67) Nasri

Almunia (8), Sagna (7), Gallas (6), Toure (6), Clichy (8), Arshavin (8) (74 Song Billong (7)), Denilson (7), Diaby (7), Nasri (7), Van Persie (8), Bendtner (8) (89 Eboue)

Substitutes: Fabianski, Eduardo, Vela, Djourou, Gibbs

Ref: Mark Halsey
Att: 49 972

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)