Medlemmar: 8810 st.

Adebayor gjorde båda målen mot Man City.

Adebayor sänkte City

sön 5 apr 2009 kl 17:42

Arsenal fick revansch för höstens förlust mot Manchester City och segerorganisatörer var spelarna som gjorde comeback från skada.

Arsenal kunde under lördagen behålla sin förlustfria svit då man hemma slog Manchester City med 2-0. Segern kändes för mig aldrig hotad och Arsenal var helt klart det bättre laget. Det var en spännande startelva Wenger valde, två defensiva mittfältare i Song och Denilson. Cesc framför dem i en lite friare roll bakom Adebayor som var ensam utpräglad anfallare. På kanterna fick Walcott och Arsjavin fria tyglar att anfalla.

Redan i den 8:e minuten visade Adebayor att han var tillbaka efter ett antal missade matcher p.g.a. skada. Målet kom efter en situation där Robinho i mina ögon helt schysst tacklar Sagna med skuldran. Domaren tyckte annorlunda och Cesc tog hand om frisparken. Inne i straffområdet valde City tydligen att inte markera Adebayor för han stod helt ensam när han nickade in ledningsmålet. Med sådan markering blir det svårt för Hughes mannar att klättra i tabellen.

Arsenal hade hyffsad koll på spelet i första halvleken men då och då stack City upp med lite farligheter. Almunia var dock säkerheten själv på de lägen som dök upp. Bästa kvitteringschansen hade de Jong när han helt plötsligt var lika fri som Adebayor i Arsenals straffområde. Lyckligtvis förivrar han sig något och skjuter i utsidan av stolpen. Denna chans visade återigen att Toure och Gallas inte alltid är helt överens om hur de ska agera ihop i mittlåset.

Det avgörande 2-0 målet signerades återigen av Fabregas och Adebyor. Målet kom efter ett typiskt Arsenalanfall med ett fint kortpassninsspel inom laget. Cesc smeker in en lyftning i straffområdet där Adebayor tog ner bollen och rundade enkelt Given i målet och satte dagens andra balja.

Arsenal - Manchester City 2-0 (1-0)
1-0 (8) Adebayor
2-0 (49) Adebayor

Domare: Howard Webb