Medlemmar: 8849 st.

Walcott öppnade målskyttet när Arsenal slog ut Villarreal.

Bara United står i vägen för Rom

tor 16 apr 2009 kl 21:03

Arsenal körde över Villarreal i gårdagens kvartsfinalretur. Slutsiffrorna skrevs till 3-0.

Det var några överaskningar när startelvan tillslut visades. Sagna fick kasta in handduken och Eboue fick chansen på sin gamla position som högerback. Ska man vara ärlig så blev varken Eboue eller Gibbs på vänsterkanten riktigt hotade under matchen. Men det de gjorde, gjorde de bra. Framför allt var det kul att se dem offensivt. Båda visade stor vilja att följa med upp i anfallen.

Jag satte ett frågetecken på Fabianski inför matchen men jag tycker att han skötte sin uppgift alldeles utmärkt. Han ställdes i och för sig inte på några tuffa prov men även han gjorde det han skulle bra. Säker i luften, bra spelförståelse på spanjorernas djupledsbollar och han satte igång spelet bra vid ett flertal tillfällen.

Redan från start visade Arsenal att de hade tänkt att spela till sig biljetterna till semifinalerna. Alltså inte bara försvara 0-0. Några halvchanser skapades redan första minuterna och i den tionde minuten friställs Walcott efter en magnifik liten klack från vår kapten Fabregas. Fri med målvakten visar Walcott kyla och chippar in bollen i bortre hörnet. Som vanligt är det Fabregas finesser som får rubrikerna men gårdagskvällens man på mittfältet var den annars så utskällde Song. Han var en klockren bollvinnare på mitten, spelade säkert när han väl hade bollen och framför allt vann han allt som kom i luften. Genom att gå djupt defensivt  och vinna långbollarna på skallen lämnar Song mittbackarna fria till att ta djup och markera sina anfallare. Alla vet vi att varken Toure eller Silvestre är några extrema huvudspelare. Desto skönare då att ha Song framför dem när han visar upp det spel han gjorde igår.

Under hela första halvleken har Arsenal god kontroll på matchen utan att skapa några egentliga jättechanser. Samtidigt släpper man inte till något alls bakåt. Villarreal lyckas aldrig hota Fabianski. I andra halvlek är känslan att det bara är en tidsfråga innan Arsenal stänger matchen med ett andra mål och denna gånger kommer det målet från Adebayors fötter efter att han sprungit sig fri och fått en fin öppnande passning från van Persie. Även trean kom och detta från straffpunkten. van Persie visar som vanligt inga nerver utan placerar hårt in bollen i målvaktens vänstra hörn.

Segern och avancemangar var som sagt aldrig riktigt hotat och nu väntar en spännande semifinal mot ärkerivalen Sir Alex och hans Man Utd. Har man inte problem med hjärtat innan en sådan drabbning så lär man få det.

United börjar hemma vilket historiskt sett ger Arsenal fördelen då de kan spela på ett givet resultat på hemmaplan. Som jag ser det är det en hel öppen match som egentligen kan sluta hur som helst.

Arsenal - Villarreal 3-0
1-0 (10) Walcott, 2-0 (60) Adebayor, 3-0 (69) van Persie (str)