Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere var med och spelade hem FA Youth Cup till Arsenal.

Seger i FA Youth Cup!

tis 26 maj 2009 kl 21:09

Säsongen avslutas trots allt med en titel - kidsen vann FA Youth Cup efter att ha slagit Liverpool.

Och de inte bara slog Liverpool - det var rena överkörningen. Efter den första matchen hade våra unga kanonjärer skaffat sig en ledning med 4-1, och i dag slutade matchen 2-1 till de våra och alltså 6-2 totalt. Då ska man dessutom veta att de siffrorna var smickrande för Liverpool, Arsenal var totalt överlägsna sett över de båda matcherna.

Personligen blev jag enormt imponerad av hur det här laget uppträdde. Bitvis spelade de bättre Wenger-fotboll än jag har sett A-laget spela på flera år. Det finns onekligen en hel del talanger i det här laget - Jack Wilshere har de flesta redan hört talas om, men även spelare som tex Jay-Emmanuel Thomas och Henri Lansbury har potential att gå riktigt långt. Det är givetvis fortfarande ett enormt steg att ta sig ända upp i Premier League och dessutom bli en framträdande spelare, men potential finns det gott om i det här laget.

En rolig detalj i sammanhanget är också att laget tränas av Steve Bould, som var med och spelade i den berömda matchen där Michael Thomas gjorde "it's up for grabs now"-målet på dagen 20 år tidigare. Thomas själv var förresten också på plats som studiogäst för Setanta Sports.

Arsenals lag såg ut så här:

James Shea
Craig Eastmond, Kyle Bartley, Luke Ayling, Thomas Cruise
Henri Lansbury, Jack Wilshere, Francis Coquelin, Jay-Emmanuel Thomas
Sanchez Watt, Gilles Sunu