Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger är missnöjd med mycket.

Wenger wages war

mån 31 aug 2009 kl 07:54

ManU och UEFA har skitit i det blå skåpet. Nu är Wenger förbannad.

För ett par år sedan uppfann Alex Ferguson, denne ärlighetens riddare, taktiken med att låta spelarna turas om att sparka ner sina tekniskt överlägsna motståndare och på så sätt undvika gula kort. Den taktiken, menar Arsene Wenger, var i lördagens match tillbaka. I en svavelosande attack på United, domare, UEFA och den sura tanten tvärs över gatan lägger Wenger ut texten:
"Jag har sett spelare som spelar enbart för att upprepade gånger dra på sig frisparkar. Titta på hur många avsiktliga regelbrott en del spelare begår och kommer undan med det. Jag anser det vara ett större problem än filmningar därför att det förstör flytet i spelet, och publiken betalar för att se fotboll, inte för att se frisparkar. Ni får fråga domarna hur dessa spelare kan komma undan med det."

Wenger nämner inga spelare vid namn, men journalisterna lägger ihop två och två och frågar om han syftar på Darren Fletcher, som i lördags drog på sig sex frisparkar utan att få något kort, och Wenger bara skrattar och säger med spelad överraskning "Varför säger du hans namn?".

Wenger går vidare med att fortsätta att försvara Eduardo:
"UEFA har gjort ett profilfall av Eduardo. Tittar du på Supercupfinalen i fredags så måste de också straffa Messi för att ha skallat en motståndare, eller också förlorar de all trovärdighet. Jag kan ge dig 50 situationer enbart från i helgen där UEFA kan kliva in. Jag vill inte straffa Messi, men fäller de Eduardo kommer folk att kräva att de ska straffa även Messi. Dessutom filmade Barcelonas Pedro i samma match så det finns ingen logik i hur de hanterar Eduardos fall. Vi har dessutom bildbevis för att Eduardo blir träffad på sitt högra ben."

Wenger stannar inte där utan fortsätter med att fundera över sambandet med antalet skottar i höga positioner på UEFA och tillägger:
"Det finns inget förnuft i detta, det här var bara ett emotionellt agerande. Om UEFA hade gått ut innan säsongen och sagt 'ok, nu kommer vi att titta extra på filmningar' så hade det inte varit några problem men nu, bara för att det var upprört i Skottland, så måste vi leva med det här."