Sanchez Watt blev tvåmålsskytt.

Reserverna in action!

tis 1 sep 2009 kl 20:01

Merida var en av de mer meriterade i Arsenals reserver som mötte Birmingham borta ikväll.

Arsenal kom till Birmingham med målet att vinna sin andra raka match i reservligan efter seger med 3-0 mot Fulham förra omgången. Neil Banfield hade förstärkning för kvällen i a-lagsspelarna Armand Traore och Fran Merida. Det som fick en att reagera med startuppställningen var att Craig Eastmond som hela förra året spelade högerback startade matchen centralt på medan Mark Randall som i vanliga fall spelar centralt var utskickad på yttermittfältet.

Arsenal startade första halvlek lite trevande och Birmingham såg ut att vara lite mer taggade för uppgiften. Efter ca 15 minuter så började Arsenal komma in i matchen och det var tack vare att Merida hade tagit tag i taktpinnen på mittfältet. Inom loppet av cirka 5 minuter så hade han friställt både Randall och Eastmond men ingen hade lyckats få in bollen i mål. Nästa som blev friställd av Merida var Sanchez Watt som inte gjorde några misstag utan placerade bollen iskallt mellan målvaktens ben. 1-0 Arsenal. 5 minuter senare var det dags för Arsenal igen och denna gång var det Eastmond som fick avsluta ett vackert anfall på pass av Traore som hade spelat triangelspel med den pigge Gilles Sunu. 2-0 Arsenal. Strax innan halvtidspaus så frispelade Francis Coquelin en djupledslöpande Sunu som slog in bollen stolpe in. 3-0 Arsenal.

Inför andra halvlek så kom James Shea in i målet istället för Mannone. Andra halvlek han knappt börja innan Watt återigen skrev in sig i målprotokollet då han enkelt nickade in ett perfekt inlägg från Sunu efter att den senare hade ryckt förbi sin back väldigt enkelt. Resten av halvleken kändes lite avslagen och det enda som kan noteras är att Traore tyvärr fick kliva av med vad som såg ut vara en ljumskskada.

Arsenal var dominanta efter den trevande inledningen och hela laget gjorde en bra insats. Den enda som jag tyckte presterade under sin förmåga var Randall som inte alls såg bekväm ut i rollen som yttermittfältare.

Merida imponerade idag framförallt i första halvlek, men han kan man tycka ska dominera mittfältet i en sån här match. I andra halvlek så försvann han lite ur matchen. Förutom Merida så var det Coquelin och Sunu som var riktigt bra. Båda dessa spelare gissar jag att vi kommer att få se en del av i Carling Cup.

Coquelin spelar på samma position som Song ungefär och har en väldigt aggresiv spelstil och ser ut som en liten terrier som är överallt på mittfältet, tacklar och vinner boll. Han är även teknisk och bekväm med bollen. Assisten till landsmannen Sunus mål visar även prov på ett bra passningsspel.

Sunu spelar i en Arshavinposition till vänster men han ser snarare ut som Henry i sin spelstil och om jag inte minns fel så kallades han för nya Henry när han kom till Arsenal för ett par säsonger sedan. Han är väldigt snabb och i en mot en situationer så ser det ut som han glider ifrån motståndarnas försvarare. Han är också en bra målskytt och var en av dem som gjorde mål mot Fulham förra omgången.

Arsenal-Birmingham 4-0 (3-0)