Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wigan var sist ut på Highbury. Då slutade det så här.

Äntligen hemmamatch igen

sön 20 sep 2009 kl 18:40

Fem av säsongens sju tävlingsmatcher har spelats på bortaplan. Nu återvänder vi hem igen.

Få har väl kunnat undgå vad som hände i onsdags i CL-matchen mot Standard Liege. Spelet gick minst sagt på kryckor men tre poäng blev det, och allt annat än en ny trepoängare när Wigan kommer på besök på Emirates Stadium på lördag är att betrakta som otänkbart om vi vill hänga på och kunna slåss om topplaceringar.

Wigan är ett lag som Arsenal genom åren bara har tappat poäng mot en enda gång, det var i en 0-0-match på bortaplan säsongen 07/08. I övrigt har det varit idel segrar och i våras slog vi dem med 4-1 på bortaplan. Wigan var ju också det sista bortalaget att spela på Highbury, en match som vi vann med 4-2 och där Wigans Andreas Johansson lyckades bli utvisad innan han ens hade rört bollen.

Men nog om det som har varit och till det som komma skall. Skadeläget i Arsenal är fortsatt ganska ansträngt, den enda spelare som verkar ha någon rimlig chans att spela av de som inte var med i onsdags är Robin van Persie. Wenger anger Arsjavin som "tio procents chans", dvs han kommer inte att spela. Denilson är förmodligen borta ett par veckor med en skada i ryggen. Det betyder att vi med stor sannolikhet får se samma lag som i onsdags, dvs detta:

Mannone
Eboue-Gallas-Vermaelen-Clichy
Denilson
Fabregas-Rosicky
Bendtner-Eduardo-Diaby

Möjligen går Sagna in i stället för Eboue, men annars är jag rätt säker på att det blir samma elva.

Motståndet då? Wigan har under den nye tränaren Roberto Martinez börjat utveckla sitt spel till att själva bli mer spelförande. Det började bra med en bortavinst mot Aston Villa, men sedan följde fyra raka förluster mot i tur och ordning Wolverhampton, Manchester United, Blackpool (i Ligacupen) och Everton. Den senaste matchen, hemma mot West Ham, vann de emellertid med 1-0 så kanske är trenden på väg att vända. Deras stora problem verkar vara målskyttet, de har på fem matcher bara gjort fyra mål. De har släppt in åtta (samma som vi har på våra fyra, för övrigt) så med tanke på att vi snittar mer än tre mål per match så här långt så går det inte att komma ifrån att vi är jättefavoriter till att vinna den här matchen rent statistiskt i alla fall.

Så ser det alltså ut inför helgen, och ska vi hänga på toppen så finns det bara en enda sak som gäller för Arsenal och det är tre poäng